Με τους σημερινούς κανόνες, δεν θα είχε κερδίσει στην Laguna Seca το 2008 και το ξέρει. Κι όμως ο Rossi δηλώνει υποστηρικτής αυστηρών κανονισμών για τα όρια πίστας στους αγώνες σήμερα.
Ο αγώνας της Laguna Seca το 2008 στα MotoGP έμεινε στην ιστορία, για την απίστευτη μάχη Stoner-Rossi αλλά και το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο προσπέρασμα του δεύτερου στον πρώτο, στην στροφή «Corkscrew». Τότε ο Rossi είχε χαρακτηριστικά περάσει τον Stoner πατώντας ξεκάθαρα και στην αμμοπαγίδα, με τον Αυστραλό να προσπαθεί να κρατήσει την θέση του και να μην τα καταφέρνει… Αυτή ήταν μια στιγμή που εξασφάλισε πολλούς… εχθρούς για τον Rossi, αφού τον κατηγόρησαν ότι δεν σεβάστηκε τα όρια της πίστας. Ωστόσο, η νίκη περιήλθε τελικά στον «Γιατρό» και δεν του αφαιρέθηκε ποτέ.
Μετά από 13 χρόνια, ο Rossi κάνει δηλώσεις υπέρ αυστηρών κανονισμών για τα όρια της πίστας και την παραβίαση τους, καθώς όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από το 2008, μεταξύ αυτών οι πίστες, οι κανονισμοί και οι προβλέψεις ασφαλείας αλλά και το στυλ οδήγησης των αθλητών. Σήμερα, με τους νέους κανόνες για τα όρια της αγωνιστικής διαδρομής, προβλέπονται ποινές ακόμα και για στιγμιαία έξοδο μιας μοτοσυκλέτας εκτός ορίων, ενώ στον αγώνα ο αναβάτης τιμωρείται με ποινή Long Lap, αν παραβεί τα όρια πάνω από 4 φορές.
Ο Rossi είπε για το θέμα: «Οι κανόνες εδώ χρειάζονται. Η κατάσταση με τις προσπεράσεις και τους ελιγμούς είναι σήμερα πολύ πιο ακραία, από ότι ήταν στην Laguna Seca το 2008. Δεν υπάρχει πια γρασίδι έξω από την πίστα, υπάρχει η πράσινη λωρίδα. Αυτά έγιναν για ασφάλεια, γιατί αν πατήσεις το γρασίδι με αυτές τις ταχύτητες, θα πετάξεις. Η άσφαλτος από την άλλη είναι λιγότερο επικίνδυνη. Κατά την γνώμη μου όμως, πρέπει να υπάρξει κανονισμός που θα σου απαγορεύει εντελώς να πατήσεις το πράσινο – να το βλέπεις σαν να είναι ακόμα γρασίδι εκεί. Στο επίπεδο που έχουμε φτάσει σήμερα, όλοι περνάνε πάνω από τα κερμπ και όλα επιτρέπονται αν δεν υπάρχει ξεκάθαρος κανόνας».
Τι πιστεύετε εσείς για αυτό που είπε ο Rossi; Μίλησε σωστά ή «ότι θυμήθηκε χάρηκε», αφού και ο ίδιος επωφελήθηκε από τις «γκρίζες ζώνες» των κανονισμών;