Η νέα Yamaha YZ65

Η νέα Yamaha YZ65

Η νέα Yamaha YZ65

Η νέα Yamaha YZ65

Η νέα Yamaha YZ65

Το νέο Yamaha YZ65

Στην παρουσίαση του ολοκαίνουργιου YZ65 προχώρησε η Yamaha, το οποίο απευθύνεται στους νεαρούς λάτρεις ή αγωνιζόμενους στα Motocross.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Με κάθε επισημότητα, η Yamaha παρουσίασε το νέο YZ65. Πρόκειται για μια motocross μοτοσυκλέτα μικρού μεγέθους και κυβισμού, που απευθύνεται σε παιδιά και νεαρούς αναβάτες και ανοίγει τις πόρτες για τους αγώνες motocross και την ενασχόληση με το χώμα.

Η μοτοσυκλέτα είναι εμπνευσμένη εμφανισιακά και τεχνολογικά από το κορυφαίο YZ450F, με ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ και πλαίσιο. Ο κινητήρας είναι δίχρονος, με εισαγωγή βαλβίδων reed στο στροφαλοθάλαμο σχεδιασμένη για άμεση απόκριση του γκαζιού και ψηφιακή ανάφλεξη CDI. Παράλληλα, ο κινητήρας φέρει βαλβίδα μεταβλητού ύψους εξάτμισης YPVS (Yamaha Power Valve System) για ομαλή απόδοση ισχύος σε όλο το φάσμα στροφών του. Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.



Το πλαίσιο διπλής ραχοκοκαλιάς είναι ολοκαίνουργιο και συνδυάζεται με υποπλαίσιο και ψαλίδι αλουμινίου για μείωση του βάρους. Το εμπρός πιρούνι των 36 χιλιοστών προέρχεται από την Kayaba και ρυθμίζεται πλήρως, ενώ πίσω συναντάμε ένα αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας, απευθείας σύνδεσης στο ψαλίδι για άμεση απόκριση.


Οι αναρτήσεις έχουν μεγάλες διαδρομές: πιο συγκεκριμένα, το πιρούνι έχει διαδρομη 215 χιλιοστά, ενώ για την πίσω ανάρτηση η τιμή αυξάνεται στα 270 χιλιοστά. Τα φρένα φέρουν δίσκους τύπου μαργαρίτας διαμέτρου 198 και 190 χιλιοσρών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. , για μικρότερο βάρος αλλά και καλύτερη απομάκρυνση χωμάτων και λάσπης κατά την οδήγηση, ενώ οι ακτινωτοί τροχοί είναι διαμέτρου 14 και 12 ιντσών.Το βάρος της μοτοσυκλέτας -πλήρους υγρών- ανέρχεται στα 65 κιλά. 

Η νέα μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη από τον Μάιο του 2018.