Triumph Bobber by Krugger

Μία Triumph Bobber με έντονα αγωνιστικά στοιχεία, με στόχο να γίνει το όνειρο του ιδιοκτήτη της και ο… εφιάλτης των αντιπάλων του στο drag strip! Πως σας φαίνεται;

Ο Βέλγος δημιουργός μοτοσυκλετών Fred Krugger έχει την τύχη –ή την ατυχία, αν προτιμάτε- να έχει το ίδιο όνομα με το γνωστό εφιαλτικό πλάσμα, του «εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες». Ωστόσο, ο Krugger δεν είναι σε καμία περίπτωση  ένα… ονειρικό τέρας, έχει όμως τρομακτικό ταλέντο στο να  τροποποιεί μοτοσυκλέτες σε μοναδικά κομμάτια. Τελευταία του εργασία, η Triumph Bobber που βλέπετε στην εικόνα, η οποία ήταν μάλιστα  παραγγελία από την Βελγική αντιπροσωπεία της μάρκας.

Ο Krugger, για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, επέλεξε να δημιουργήσει σε πνεύμα dragster. Για τον λόγο αυτό, η Bonneville Bobber που χρησιμοποιήθηκε έχει κοντύνει κατά 2,5 εκατοστά εμπρός, ενώ η πίσω ανάρτηση καταργήθηκε. Ο κινητήρας δέχθηκε εκτενείς επεμβάσεις: Τα φίλτρα αέρα αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ένα  ζευγάρι αγωνιστικού τύπου σίτες, η εξάτμιση είναι εξολοκλήρου νέα και χειροποίητη και  η απόκριση του κινητήρα έγινε πιο απότομη. Σύμφωνα με τον Krugger, η μοτοσυκλέτα κέρδισε περίπου 12 ίππους ισχύος με τις επεμβάσεις αυτές, ανεβάζοντας τα άλογα του δικύλινδρου κινητήρα στα 110.

Στο θέμα της αισθητικής, ο Krugger ακολούθησε minimal δρόμο. Η μοτοσυκλέτα έχει βαφτεί σε ένα ουδέτερο γκρίζο χρώμα, με την Arlen Ness να παρέχει τις ζάντες και τα φρένα του μοντέλου. Το τεπόζιτο είναι νέο και φτιαγμένο κατά παραγγελία, με χωρητικότητα 16 λίτρων και η  σέλα έρχεται από την ιταλική εταιρεία Wildhog. Ωστόσο, ο Krugger χρησιμοποίησε και αυθεντικά Triumh αξεσουάρ: συγκεκριμένα, στα καπάκια, τα μαρσπιέ και τους διακόπτες.

Πρόκειται για μια μινιμαλιστική οπτικά, αλλά εντυπωσιακή λειτουργικά δημιουργία. Πως σας φαίνεται;