Τυφλή στροφή; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις!

Τυφλή στροφή; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις!

Διάβασε εδώ ποιες κινήσεις πρέπει να κάνεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων σε μια τυφλή στροφή.

Μια τυφλή στροφή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον αναβάτη καθώς η έλλειψη ορατότητας μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εκτίμηση. Αν δεν βλέπεις τι υπάρχει μπροστά σου δεν μπορείς να προγραμματίσεις τις κινήσεις σου και να προσαρμόσεις ανάλογα την ταχύτητά σου. Επίσης, δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται στο αντίθετο ρεύμα και αν κάποιο αυτοκίνητο στρίβει μπαίνοντας στη λωρίδα σου. Το να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε σχετικά με την οδήγηση μοτοσυκλέτας. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν μπορείς να δεις επειδή η βλάστηση ή κάποιο εμπόδιο κρύβει το δρόμο ή η στροφή κλείνει απότομα. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να έχεις καλύτερη αντίληψη του τι σου επιφυλάσσει μια τυφλή στροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Καθυστέρησε την είσοδο
Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να καθυστερήσεις την είσοδό σου στη στροφή. Αν για παράδειγμα η στροφή είναι δεξιά, μείνε όσο πιο αριστερά μπορείς και μην «βουτήξει» στην κορυφή της στροφής. Μια ανοιχτή γραμμή σου εξασφαλίζει τη μέγιστη ορατότητα και σου δίνει περισσότερες επιλογές διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.

Γείρε το σώμα σου προς την αντίθετη πλευρά
Η τεχνική αυτή μοιάζει με τον τρόπο που στρίβουν οι αναβάτες motocross και enduro μοτοσυκλετών. Δώσε κλίση στη μοτοσυκλέτα προς το εσωτερικό της στροφής, όπως θα έκανες κανονικά, αλλά κράτα το σώμα σου σε όρθια θέση, αντί να σκύψεις κι εσύ προς το εσωτερικό. Αυτό θα σου επιτρέψει να δεις λίγο πιο μακριά μέσα στη στροφή και στην έξοδό της.

Μείωσε ταχύτητα
Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις απέναντι σε μια τυφλή στροφή είναι να κρατήσεις αμυντική στάση απέναντί της. Μειώνοντας τη ταχύτητά σου θα έχεις περισσότερο χρόνο να αντιδράσεις, αν κάτι πάει στραβά. Επίσης, όταν κινείσαι πιο αργά μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στην οδήγηση, να προβλέψεις τους κινδύνους και να προετοιμαστείς για κάθε ενδεχόμενο.