O Jonathan Rea επί το έργον

WSBK, Aragon: Επικράτηση Rea, 1 νίκη για Redding

«Φωτιά» παίρνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes, με τους Scott Redding και Jonathan Rea να νικούν στο αγωνιστικό τριήμερο της Aragon και να τους χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί στην κατάταξη! Δείτε περισσότερα.

Στην Ισπανία και την πίστα της Aragon, το μικρότερης έκτασης πρωτάθλημα των World Superbikes για φέτος –ελέω κορωνοϊού φυσικά- γίνεται πολύ ενδιαφέρον, με τους Redding και Rea να μονοπωλούν στα αποτελέσματα, αλλά τον πιο κερδισμένο από τους δύο να είναι ο Jonathan Rea. Ο κορυφαίος αναβάτης WSBK όλων των εποχών πέτυχε 2 νίκες στους 3 αγώνες του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας και την Pole position με ρεκόρ. Ο Βρετανός αναβάτης έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Superbikes, που έκανε γύρο κάτω από 1 λεπτό και 49 δευτερόλεπτα, στην πίστα της Aragon.
 
Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, ο Jonathan Rea έκανε κακή εκκίνηση χάνοντας 3 θέσεις, αλλά πολύ σύντομα προσπέρασε όλους τους αντιπάλους του μέσα στον 1ο γύρο, με τον Scott Redding να τον διατηρεί σε απόσταση βολής. Δίνοντας μάχη με γρήγορους γύρους, ο Redding μπόρεσε να προσπεράσει τον Rea στην 1η στροφή του 5ου γύρου, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε μια μάχη πίεσης μεταξύ των δύο Βρετανών. Με τον Rea να κερδίζει έδαφος στα πιο τεχνικά κομμάτια αλλά να χάνει σημαντικά στην πίσω ευθεία της πίστας, ο αναβάτης της Kawasaki υπέπεσε σε λάθος 4 γύρους πριν το τέλος, προσφέροντας περιθώριο ασφαλείας στον Redding και χάνοντας τελικά και την 2η θέση, από τον Chaz Davies.
 
1 Scott Redding GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R 19 Laps
2 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R +0.304
3 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR +2.123
4 Michael Ruben Rinaldi ITA Team GOELEVEN Ducati Panigale V4 R +7.453
5 Michael van der Mark NED Pata Yamaha WorldSBK Yamaha YZF-R1 +8.365

 
Την Κυριακή, ο Jonathan Rea δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης κρατώντας το 100% των νικών σε Superpole αγώνες στο όνομα του. Στον sprint αγώνα, ο Rea εξαφανίστηκε πρώτος από τον 2ο γύρο, ανοίγοντας σταδιακά κενό με τον Scott Redding που δυσκολευόταν πιο πίσω. Ο τελευταίος, αντιμετωπίζοντας τον Loris Baz, κατάφερε να βρεθεί 2ος στον 5ο γύρο και δεν είχε αρκετό χρόνο να απειλήσει τον Jonathan Rea, ο οποίος νίκησε με 2,6 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ στην 3η θέση πλασαρίστηκε ο Michael van der Mark με Yamaha.
 
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 10 Laps
2 Scott Redding GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R +2.635
3 Michael van der Mark NED Pata Yamaha WorldSBK Yamaha YZF-R1 +4.041
4 Alvaro Bautista ESP Team HRC Honda CBR1000RR-R +5.560
5 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R +5.976

 
Στον κυρίως αγώνα, o Rea έκανε και πάλι επίδειξη δύναμης και όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε για μια ακόμα εύκολη νίκη, ωστόσο ένα λάθος τον οδήγησε να ανοίξει την γραμμή του στην τελευταία στροφή της πίστας, 5 γύρους από το τέλος. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Chaz Davies να πάρει την 1η θέση, όμως ο Rea ανέκαμψε με ταχύτατο ρυθμό, προσπερνώντας τον πριν καν φτάσουν στην πίσω ευθεία της πίστας. Τελικά ο Rea δεν υποχώρησε στην πίεση του Davies και πήρε την νίκη, ενώ στην 3η θέση ο Alvaro Bautista χάρισε στη Honda το πρώτο της βάθρο στα WSBK εδώ και 4 χρόνια (!), με την νέα CBR1000RR-R. Με αυτό τον τρόπο, ο Jonathan Rea έχει αυτή την στιγμή την 1η θέση της κατάταξης με 189 βαθμούς, με τον Scott Redding στην 2η θέση με 179 βαθμούς. 
 
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 19 Laps
2 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R +1.280
3 Alvaro Bautista ESP Team HRC Honda CBR1000RR-R +3.599
4 Scott Redding GBR Aruba.it Racing Ducati Ducati Panigale V4 R +5.445
5 Michael Ruben Rinaldi ITA Team GOELEVEN Ducati Panigale V4 R +6.687