LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αξιοποιούμε τον χώρο με γνώμονα την ασφάλεια.

4 Tips για σωστό φόρτωμα

Αγόρασες βαλίτσες και tank bag για τη μοτοσυκλέτα σου και ετοιμάζεσαι για καλοκαιρινές διακοπές. Ξέρεις, όμως, πώς να φορτώσεις με ασφάλεια τη μοτοσυκλέτα σου;

 
 
1) Μοίρασε στα ίσα το βάρος στις πλαϊνές βαλίτσες για να ισορροπεί σωστά η μοτοσυκλέτα και να μπορείς να στρίβεις με ασφάλεια.
 
Δίνουμε μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα φορτώσουμε τις πλαϊνές βαλίτσες, καθώς το έξτρα βάρος επηρεάζει σημαντικά την ισορροπία και την ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Προσέχουμε το βάρος να είναι εξίσου μοιρασμένο στις δύο βαλίτσες. Έτσι δεν θα έχουμε περισσότερο βάρος στη μια πλευρά της μοτοσυκλέτας απ’ ότι στην άλλη και η μοτοσυκλέτα θα συμπεριφέρεται ομοιόμορφα στις στροφές.  
 
2) Απέφυγε τη χρήση top case και tank bag γιατί μεταφέρουν ψηλά το κέντρο βάρους και μπορεί να πέσεις στις μανούβρες.
 
Όταν χρησιμοποιούμε top case και tank bag, θέλουμε να κρατήσουμε το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και τα σημεία που αυτά τοποθετούνται, δεν βοηθάνε σε αυτό. Οι επί τόπου μανούβρες γίνονται με μεγαλύτερη  δυσκολία, όταν το κέντρο βάρους είναι ψηλά και θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε όρθια τη μοτοσυκλέτα, αν πάρει κλίση. Ένα top case διαθέτει, γενικά, πολύ χώρο, προσέχουμε να μην το φορτώνουμε υπερβολικά και να κρατάμε το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του tank bag. Επιλέγουμε ένα μεταβλητού όγκου και ρυθμίζουμε το μέγεθός του ανάλογα με τις ανάγκες μας. Προσέχουμε να μη δυσκολεύει το χειρισμό της μοτοσυκλέτας, να μην κρύβει τα όργανα, ούτε και να εμποδίζει τα χειριστήρια.
 
3) Στερέωσε τις βαλίτσες σωστά στη μηχανή, γιατί μπορεί να φύγουν και να μαζεύεις ρούχα από τον δρόμο.
 
Διαλέγουμε πάντα τον κατάλληλο για τη μοτοσυκλέτα μας, τύπο βαλιτσών. Πριν ξεκινήσουμε προσέχουμε την τοποθέτηση τους. Ελέγχουμε ότι οι βαλίτσες είναι σωστά στερεωμένες, έχουν κουμπώσει καλά στις βάσεις τους και είναι κλειδωμένες, αν διαθέτουν κλειδαριά. Σε περίπτωση που ξεκουμπώσει μια βαλίτσα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων χρηστών του δρόμου. Αν πέσει η βαλίτσα στο οδόστρωμα, μπορεί να ανοίξει και να καταστραφεί, κάνοντας αδύνατη τη χρήση της.
 
4) Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι με το έξτρα βάρος που κουβαλάς, η μηχανή φρενάρει, στρίβει και προσπερνάει πιο αργά απ’ ότι έχεις συνηθίσει.
 
Είμαστε πάντα πιο προσεκτικοί, όταν η μοτοσυκλέτα είναι φορτωμένη και οδηγούμε  αμυντικά τηρώντας τα όρια ταχύτητας. Προσέχουμε να κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, καθώς ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να φρενάρουμε είναι μεγαλύτερος. Επίσης, προσπερνάμε σε σημεία που έχουμε αρκετό χώρο, γιατί το επιπλέον βάρος επηρεάζει την επιτάχυνση. Τέλος, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις στροφές, διότι η μοτοσυκλέτα αντιδρά πιο αργά στις εντολές μας όταν έχει βάρος.

Οι βαλίτσες μας παρέχουν όλο τον απαραίτητο χώρο που χρειαζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα απαιτούν να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι. Αν προσέξουμε μικρές λεπτομέρειες πριν και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, θα απολαύσουμε το ταξίδι, ενώ θα είμαστε ασφαλείς.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ