net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμάζουμε τα νέα Moto Guzzi του 2009

Τη Ρώμη επέλεξαν οι άνθρωποι της Moto Guzzi για να παρουσιάσουν τρεις νέες εκδόσεις μοντέλων, οι οποίες διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές στη γκάμα της εταιρείας από το Mandello del Lario Πρόκειται για τα Griso 8V SE, V7 Café Classic και Nevada.

 
Griso 8V SE

To Griso γίνεται ακόμη πιο όμορφο, αποκτώντας πράσινο «σατινέ» χρώμα, δερμάτινη σέλα και ακτινωτές ζάντες, αλλαγές που αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο λόγω της μαύρης απόχρωσης στο μεγαλύτερο μέρος του κινητήρα και στο πλαίσιο. Το αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμών, με το «μυώδη» χαρακτήρα του Griso να παρουσιάζεται πιο εκλεπτυσμένος και πιο κλασσικός. Φυσικά αυτά αφορούν μόνο στην εμφάνιση, αφού επί της ουσίας η δυναμική που προσδίδουν στο σύνολο ο οκταβάλβιδος 1200άρης κινητήρας και το επιθετικό στήσιμο της μοτοσικλέτας παραμένει αναλλοίωτη.

V7 Café Classic

Με έναν τρόπο που μόνο οι Ιταλοί θα μπορούσαν να πετύχουν, το Café Classic διαφοροποιείται αρκετά από το V7 Classic,σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που θα πίστευε κανείς αρκούμενος στις αλλαγές που περιγράφονται στο press kit. Clip-on, «φάλτσο» τελείωμα στη σέλα, τελικά εξατμίσεων με ελαφρά προς τα πάνω κλίση και ένα υπέροχο χρώμα που δύσκολα περιγράφεται και ακόμα πιο δύσκολα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Αρκούν αυτά για να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο; Η απάντηση είναι ναι και δεν έχει να κάνει τόσο με την οδηγική συμπεριφορά, όσο με το ότι αυθυποβάλλεσαι και τα βλέπεις όλα 70s! Αν το Classic σε προδιαθέτει για χαλαρωτικές βόλτες, το Café Classic r σε βάζει στη διαδικασία να φορέσεις παλιό δερμάτινο, vintage κράνος με γυαλιά, και να σηκώσεις το παντελόνι σου ρεβέρ. Για τους «ψημένους» με τη συγκεκριμένη κατηγορία μοτοσικλετών δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο, για τους αναβάτες που έλκονται από τα θέλγητρα του Café Classic, αλλά σκέφτονται κατά πόσο ο κλασσικός χαρακτήρας συμβαδίζει με τη καθημερινή μετακίνηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα με ξεχωριστή και διαχρονική αισθητική αξία, η οποία κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει το μέσα σας για καθημερινή μετακίνηση, όντας πολύ εύκολη και άνετη.

Nevada

Με ελάχιστες αλλαγές, όπως οι νέες εξατμίσεις, τα όργανα και οι νέοι χρωματισμοί, το Nevada εξακολουθεί να αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή στις custom μοτοσικλέτες, προσφέροντας την μοναδική αίσθηση του εγκάρσιου V90 κινητήρα και κλασσικές φόρμες στη σχεδίαση. Ευέλικτο και άνετο, μπορεί να κινηθεί με ευκολία στη πόλη όπως διαπιστώσαμε στη πυκνή κυκλοφορία της Ρώμης, ενώ ο εύκολος χειρισμός του, το ζύγισμα του και ο φιλικός του χαρακτήρας, το καθιστά ιδανικό για νέους αναβάτες ή για όσους επιθυμούν να επανέλθουν μετά από απουσία χρόνων στη μοτοσικλέτα.

Περισσότερα για τα τρία αυτά μοντέλα της Moto Guzzi, μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο7 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 31/03

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ