net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από τη σχολή οδηγών στη Σαχάρα

Tο όνειρό σου είναι να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα στην έρημο της Σαχάρας, αλλά δεν έχεις δίπλωμα οδήγησης για δίτροχο; Στην περίπτωση του Tom Caulfield και του James Whittle, απλά παρακολουθείς μια εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης, δίνεις τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης και ξεκινάς για την εμπειρία της ζωής σου.

 
Οι δυο περιπετειώδεις αναβάτες δεν είχαν κάποια προηγούμενη μοτοσυκλετιστική εμπειρία, όταν ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον Tom, ποτέ πριν δεν υπήρχε η ιδέα να ταξιδέψουν σε δυο τροχούς, απλά ήταν μια απόφαση στιγμής και ταυτόχρονα μια πρόκληση για τους δυο φίλους.

Το μοτοσυκλετιστικό δίδυμο οδήγησε τις νέες τους Triumph Tiger 800 από το Λονδίνο στο Πόρτσμουθ, όπου πήραν το πλοίο για τη Βόρεια Ισπανία.  Σε δήλωση του ο Τοm, αναφέρει: «Οι δρόμοι στη Βόρεια Ισπανία είναι απίστευτοι. Είναι μεγάλοι, έχουν ισχυρά ρεύματα αέρα και δεν υπάρχει κίνηση, γι `αυτό ήταν μια πολύ καλή αρχή για εμάς ως νέους μοτοσυκλετιστές.»

Το ταξίδι διήρκεσε μόλις 3 εβδομάδες και οι δυο αναβάτες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, όπως ισχυρούς ανέμους στο Μαρόκο. Ο σκοπός τους, εκτός από το να φθάσουν στη Σαχάρα, ήταν να αποδείξουν ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος έμπειρος για να ολοκληρώσει ένα τέτοιο ταξίδι.

Μετά από αυτή την εμπειρία, ο Tom και ο James αποφάσισαν να συνεχίσουν τις μοτοσυκλετιστικές  τους αναζητήσεις και ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τον επόμενο στόχο τους, αυτή τη φορά με μοτοσυκλέτες Scrambler. Δεν θα υπάρχει σύγκριση με τις Tiger, αλλά θα είναι αξιοπρεπείς για διαδρομές γύρω από το Λονδίνο.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ