net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στιβαρό πιρούνι με άριστη συμπεριφορά στην έκδοση ESA, μα και με φτωχή πληροφόρηση. Παντοδύναμες Brembo.

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

Η μοτοσικλέτα που δοκιμάσαμε φορούσε την ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), στην οποία οι αποσβέσεις και η προφόρτιση ρυθμίζονται ηλεκτρονικά. Μια σειρά αισθητήρων μεταφέρει τα δεδομένα της οδήγησης που μεταφράζονται σε πραγματικό χρόνο από την κεντρική μονάδα του ESA στις βέλτιστες τιμές αποσβέσεων.

Η τελευταία γενιά ESA πλέον έχει και αισθητήρες κλίσης, προσφέροντας μια ακόμα βαθμίδα παραμετροποίησης στο σύστημα. Προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι η Road, στην οποία η ανάρτηση προσαρμόζει τις υδραυλικές της λειτουργίες σε κίνηση σε δημόσιους δρόμους. Η άλλη επιλογή ονομάζεται Dynamic και προσφέρει πιο στιβαρές αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς, για σπορ οδήγηση ή την πίστα. Μέσω του ESA ο αναβάτης επιλέγει την προφόρτιση των αναρτήσεων, καθορίζοντας το φορτίο: αναβάτης, αναβάτης και μπαγκάζια, αναβάτης και συνεπιβάτης.

Στα φρένα συναντάμε το πανίσχυρο συνολάκι της Brembo με τις ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και ένα εξαιρετικά γρήγορο και αποτελεσματικό ABS, το οποίο έχει και δυνατότητα απενεργοποίησης – για τους γενναίους ή για μια επίσκεψη σε ένα track day.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ