LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γνώρισε την ηλεκτροκίνηση στην Piaggio Kούτρης
4 Φωτογραφίες »

Γνώρισε την ηλεκτροκίνηση στην Piaggio Kούτρης

Στην Piaggio Α.Κούτρης θα δεις από κοντά την πλήρη γκάμα των πρώτων ηλεκτρικών scooter της Piaggio, 1/1+/1 Active

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς στην καθημερινότητά μας, προσφέροντας μία πιο οικονομική και πράσινη (φιλική προς το περιβάλλον) λύση για τις μετακινήσεις μας. Τα δίκυκλα, μετά από τα ηλεκτρικά λεωφορεία που έχουν ήδη έρθει στην χώρα μας, είναι πλέον ο βέλτιστος τρόπος μετακίνησης στην πόλη εάν λάβουμε υπόψη, τα χρήματα αλλά και τον χρόνο που σου εξοικονομούν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συνδράμουν στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφού καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στο οδόστρωμα. Η Piaggio δεν θα μπορούσε να μην φέρει στην αγορά την δική της πρόταση στα ηλεκτρικά scooter, με μία σειρά μοντέλων με την ονομασία «1» σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.
 

Το Piaggio 1 εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ονομαστικής ισχύος 1,2kW που μπορεί να φτάσει στιγμιαία το 1,34kW και μπορεί να οδηγηθεί είτε χωρίς καθόλου δίπλωμα (στην έκδοση που περιορίζει την τελική στα 25χλμ/ω), ή με δίπλωμα κατηγορίας ΑΜ (μοτοποδηλάτου) με την τελική του να περιορίζεται στα 45 χλμ/ω. Το βάρος του μοντέλου με την μπαταρία είναι στα 87 κιλά μόλις, ενώ η χωρητικότητά της είναι 1,4kW με 29Ah και 48V τάση. Μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί ώστε να την φορτίζεις σε οικιακή πρίζα και ζυγίζει 10 κιλά. Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 120 Nm και το scooter διαθέτει επίσης σύστημα KERS ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα (Kinetic Energy Recovery System). Το Piaggio 1 έχει αυτονομία 55 χιλιομέτρων στο πρόγραμμα Eco και 39 χιλιομέτρων σύμφωνα με τις μετρήσεις WMTC. Οι tubeless τροχοί, έχουν διάμετρο 10 ιντσών και οι διαστάσεις των ελαστικών του είναι 100/80 εμπρός και πίσω. Το scooter διαθέτει τρία Riding Modes: Eco, Sport και Reverse (όπισθεν), ενώ το σύστημα κλειδώματος είναι Keyless τεχνολογίας βελτιώνοντας την χρηστικότητά του στην καθημερινότητα και την αντικλεπτική του προστασία. Οι τρεις εκδόσεις έρχονται με υδραυλικά δισκόφρενα μπρος πίσω, τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED και κάτω από την σέλα, παρά την κατάληψη αρκετού χώρου από την μπαταρία, παραμένει αρκετός για την αποθήκευση ενός κράνους τύπου Jet σύμφωνα με την εταιρεία.
 
Τα Piaggio 1+ και 1 Active είναι τα μεγαλύτερα αδελφάκια της σειράς και αποκτούν έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερη μπαταρία. Το 1+ έχει συνεχή ισχύ 2,2kW, ενώ το 1 Active στα 2,7kW και τα δύο όμως φτάνουν τη μέγιστη στιγμιαία ισχύ των 3kW. Η μπαταρία του 1+ είναι 2,3kWh, 48Ah & 48V, ενώ του 1 Active είναι λίγο μικρότερη με χωρητικότητα 2kWh, 42Ah & 48V. Η τελική του 1+ περιορίζεται στα 45 χλμ/ω και μπορεί να διανύσει έως και 90 χιλιόμετρα με μία φόρτιση στο πρόγραμμα Eco, το πιο γρήγορο 1 Active όμως πιάνει 60 χλμ/ω και μπορεί να διανύσει 80 χιλιόμετρα στο πρόγραμμα Eco. Όλα τα μοντέλα αποκτούν στον πίνακα οργάνων μία έγχρωμη LCD οθόνη 5,5 ιντσών, ενώ το Piaggio 1 Active εξοπλίζεται και με σύστημα CBS για πιο ασφαλές φρενάρισμα, εφόσον έχει και μεγαλύτερη τελική.

Οι τιμές των μοντέλων

Piaggio 1: 2.899 ευρώ
Piaggio 1+: 3.399 ευρώ
Piaggio 1 Active: 3.650 ευρώ

(Φυσικά και τα τρία δέχονται επιδότηση μέσω του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ")


Όλα τα ηλεκτρικά scooter της Piaggio θα τα βρεις ετοιμοπαράδοτα στην Piaggio Α.Κούρτης και σε περιμένουν για να σου λύσουν τα χέρια στις καθημερινές σου μετακινήσεις. Η Piaggio Κούτρης, ανήκει στο επίσημο δίκτυο εμπόρων και επισκευαστών των εταιρειών Piaggio, Vespa και Aprilia και στο κατάστημά της θα βρεις εκτός από τα ζηλευτά Piaggio 1 και ετοιμοπαράδοτες μοτοσυκλέτες και βενζινοκίνητα scooter των εταιρειών αυτών. Μπορείς επίσης να κλείσεις Test Ride για οποιοδήποτε μοντέλο από τις γκάμες των 3 εταιρειών επιθυμείς, για να δεις εάν σου ταιριάζει, ενώ το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό μπορεί να εκτελέσει όχι μόνο εργασίες επισκευής και service αλλά και αναπαλαιώσεις. Στο κατάστημα θα βρεις επίσης μεγάλη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ και ανταλλακτικών όπως επίσης και είδη ένδυσης αναβάτη.
 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Φλωρίνης & Κονίτσης 26, 71307 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: 2810-220902
Α. Κούτρης Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.
emai: akoutris@otenet.gr