HSBK - Κύπελλο Supermoto: Θεαματική πρεμιέρα

Με αρκετό θέαμα παρά τις λίγες συμμετοχές, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας HSBK ξεκίνησε, μαζί με τον εντυπωσιακό θεσμό του κυπέλλου Supermotard. Δείτε αναλυτικά τι συνέβη το Σαββατοκύριακο στην πίστα των Μεγάρων.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, πόσο μάλλον για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας που τα τελευταία χρόνια δεν περνά και την καλύτερη φάση του. Με νέα διοργάνωση και αρκετή όρεξη από όλους, όλα έδειχναν ότι φέτος κάτι μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά δυστυχώς ο Covid -19 χάλασε τα σχέδια πολλών αναβατών. Το αποτέλεσμα στον πρώτο από τους δύο διπλούς αγώνες των Μεγάρων ήταν οι μειωμένες συμμετοχές, που μπορούσαν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού σε ορισμένες κατηγορίες και από αυτές δεν εξαιρούταν η κορυφαία Superbike η οποία μέτρησε μόνο 4 συμμετοχές. Σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικά άδειες κερκίδες, η εικόνα δεν αντιπροσώπευε σε καμία περίπτωση το πάθος όλων των εμπλεκομένων που παλεύουν να κρατήσουν ζωντανή τη διοργάνωση με όλο τους το είναι. Όμως ακόμα και με ελάχιστες συμμετοχές, το θέαμα και ο ανταγωνισμός υπήρχε, αφού όλοι οι αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας οτι με τις κατάλληλες κινήσεις υπάρχει ελπίδα να ξαναγεμίσουν τα paddock, αλλά και οι κερκίδες στο άμεσο μέλλον.
 
Ευχάριστη έκπληξη το κύπελλο των Supermotard που ξεκίνησε ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πίστα των Μεγάρων. Έχοντας τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε κατηγορία , φαίνεται να ξαναζεί στιγμές δόξας (για τα σημερινά δεδομένα), προσφέροντας άφθονο θέαμα με μεγάλο ανταγωνισμό. Σε οργανωτικό επίπεδο δεν υπήρξαν απρόοπτα και το πρώτο αγωνιστικό διήμερο έκλεισε με τους νικητές να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, περιμένοντας τον επόμενο διπλό αγώνα που θα κλείσει την αυλαία.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ