Haojue DR300: Νέα πρόταση στα μεσαία κυβικά;

Μια μοτοσυκλέτα που έχει εμπνευστεί από την άνοδο της δημοτικότητας των μικρών-μεσαίων μοντέλων στην παγκόσμια αγορά, από έναν ακόμα νέο κατασκευαστή. Πως σας φαίνεται;

Πλέον δεν χωρά αμφισβήτηση, ότι οι κινεζικές εταιρείες αναπτύσσονται ραγδαία, παράγοντας μοτοσυκλέτες πολύ υψηλότερης ποιότητας από ότι στο παρελθόν. Μία από αυτές είναι και η Haojue, η οποία είναι συνεργάτης της Suzuki και αποφάσισε να αναπτύξει το ολόδικό της μοντέλο.

Η μοτοσυκλέτα της εικόνας είναι γνωστή μόνο ως «Haojue DR300» προς το παρόν, αφού περισσότερες επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν. Θα κυκλοφορήσει προς πώληση στην αγορά της Κίνας τον επόμενο μήνα και κάποιες πηγές, το συνδέουν με το νέο Suzuki GSX-S300 το οποίο περιμένουμε να κάνει το ντεμπούτο του στο τέλος αυτής της χρονιάς ή μέσα στο 2020.

Δείτε την μοτοσυκλέτα. Σας… θυμίζει κάτι; Στην σχεδίαση, εμείς θα λέγαμε ότι φέρνει έντονα στο τελευταίο MT-09, ειδικά όσον αφορά το επιθετικό μούτρο και τις γραμμές στο εμπρός μέρος. Το μοντέλο φαίνεται να χρησιμοποιεί ανεστραμμένο προύνι, το οποίο πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, ανεβάζει και το επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς (μια ακόμα ένδειξη ότι οι κατασκευαστές αναβαθμίζονται διαρκώς).

Ο κινητήρας που βλέπουμε, λέγεται πως είναι νέα κινητήρια μονάδα εμπνευσμένη από τα αντίστοιχα μοτέρ της Suzuki με τους 2 κυλίνδρους. Ακόμα, διακρίνεται ξεκάθαρα η ύπαρξη συστήματος ABS –προσέξτε τον αισθητήρα του εμπρός τροχού – αλλά και πλαϊνοί ανακλαστήρες που απαιτούνται από τις νομοθεσίες των χωρών του δυτικού κόσμου.  

Τι σημαίνει αυτό; Κάνει σχέδια η Haojue για έξοδο στις παγκόσμιες αγορές ή απλά, «παρουσιάζει» την μοτοσυκλέτα που αργότερα θα γίνει η GSX-S300; Αυτό θα το δούμε στην πορεία.