Κατασκοπικές φωτογραφίες της ηλεκτρικής Royal Enfield

Κατασκοπικές φωτογραφίες της ηλεκτρικής Royal Enfield
3 Φωτογραφίες »

- Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Royal Enfield είναι γεγονός.
- Ρετρό σχεδίαση με σύγχρονα όμως στοιχεία.
- Επιδόσεις εφάμιλλες με μια μοτοσυκλέτα 300-400 κυβικών.
- Η Royal Enfield κοιτάει την ηλεκτροκίνηση με θετικό πρόσημο.

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Royal Enfield είναι γεγονός

Κατασκοπικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, δείχνουν μια πρωτότυπη, αλλά κοντά στο τελικό στάδιο παραγωγής,  ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με τα διακριτικά της Royal Enfield στους δρόμους της Βαρκελώνης. Ένας γνώστης της ιστορίας, θα έλεγε ότι μοιάζει με την WD/RE125 «Flying Flea», μια μοτοσυκλέτα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο βλέπουμε και ομοιότητες με το concept Electrik 01 που είχε παρουσιάσει το 2022. 

Ρετρό σχεδίαση με σύγχρονα όμως στοιχεία

Μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα για αστικό περιβάλλον, με λεπτό σχεδιασμό σε σώμα και τροχούς, για μέγιστα αεροδυναμικά οφέλη και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Μπροστά και πίσω έχει τα κλασσικά Royal Enfield στρογγυλλά φωτιστικά σώματα, στρογγυλούς καθρέφτες και φυσικά στογγυλό πίνακα οργάνων. Το βλέμμα τραβάει η ιδιαίτερη μπροστινή ανάρτηση που φυσικά θυμίζει το σχήμα του πιρουνιού της Flying Flea, αλλά ευτυχώς σε αυτή τη περίπτωση έχει και ανάρτηση, γιατί το παλιό ήταν ένα άκαμπτο πιρούνι που απλά κρατούσε τον τροχό συνδεδεμένο με το τιμόνι. Τέλος η ύπαρξη των μαρσπιέ συνεπιβάτη κάνουν αντιληπτό ότι δε θα είναι μοτοσυκλέτα για αποκλειστικά solo διαδρομές.

Επιδόσεις εφάμιλλες με μια μοτοσυκλέτα 300-400 κυβικών.

Υπολογίζεται ότι θα είναι μια μοτοσυκλέτα όπου θα φτάνει σε ταχύτητες 130-160km/h, οπότε δεν πρόκειται για ένα όχημα πόλης αυστηρά, ενώ θα μπορούσε να σταθεί απέναντι σε μοτοσυκλέτες 300-400cc. Μαζί με την γρήγορη φόρτιση της μη αφαιρούμενης (όπως φαίνεται από τη φωτογραφία) μπαταρίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ενδέχεται να μπορεί να γίνει ένα βασικό καθημερινό όχημα. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μετά την επίσημη παρουσίασή του, στις 4 Νοεμβρίου 2024.

Η Royal Enfield κοιτάει την ηλεκτροκίνηση με θετικό πρόσημο

Η εταιρία εργάζεται επίσης σε μια ηλεκτρική έκδοση του Himalayan, ένα concept που είδαμε και στην περσινή EICMA. Πράξη καθόλα λογική, γιατί μιλάμε για το best seller μοντέλο της και είναι μια έτοιμη, δοκιμασμένη σε αρκετά ακραίες συνθήκες και ήδη πετυχημένη συνταγή. Φτάνει να δούμε πως θα είναι η νέα Flying Flea και πως ανταπεξέρχεται ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας της Royal Enfield στην καθημερινή πραγματικότητα.