Τελικά αλλάζει η ZX-10RR της Kawasaki;

Kawasaki: Κι άλλα σημάδια για νέο ZX-10R

Μετά από τις φήμες, οι ενδείξεις: Τι συνέβη στην Αμερική, που φανερώνει ότι η Kawasaki εργάζεται σε νέο ZX-10RR για το 2020; Δείτε περισσότερα.

Η Kawasaki έχει πάρει ολίγον βαρέως (και καλά έχει κάνει), το ότι η ZX-10R αντιμετώπισε μια πανίσχυρη Panigale V4R από την Ducati, η οποία αποδείχθηκε νικήτρια μέχρι τώρα. Για αυτό, ήδη υπάρχουν κουβέντες για μια νέα ZX-10RR του 2020, η οποία θα αναζητήσει το γόητρο της απόλυτης νικήτριας, ξανά.

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε μόνο κάποιες δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρείας, ότι η Kawasaki πρέπει να ανεβάσει τον πήχη του μοντέλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει, και με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, ότι η Kawasaki θα παραμείνει στο δρόμο του «Homologation Special», δηλαδή μιας ειδικής έκδοσης της superbike της, φτιαγμένη ειδικά για τους αγώνες. Μια τέτοια μοτοσυκλέτα θα είναι –όπως και στην περίπτωση της Panigale V4 ή της υπάρχουσας ZX-10RR- περιορισμένης παραγωγής, ακριβή και με πολλά καλούδια για αύξηση των επιδόσεων.

Ποια είναι η ένδειξη όμως, για το νέο μοντέλο; Στην Αμερική και συγκεκριμένα την California, κατατέθηκαν έγγραφα που κατοχυρώνουν τους ρύπους  των superbikes της Kawasaki. Στα έγγραφα αυτά, φαίνεται ότι η «απλή» ZX-10R παίρνει παράταση χωρίς αλλαγές και για το 2020, σε αντίθεση με την ZX-10RR η οποία κατοχυρώνει την παρουσία της μέχρι το τέλος του έτους. Να μια ένδειξη, ότι έρχεται αλλαγή!

Αν θέλετε την γνώμη μας, πρόκειται για μια αναμενόμενη κίνηση από την Kawasaki, το θέμα είναι όμως πόσο θα… προλάβει να αναβαθμιστεί η ZX-10RR, καθώς η ανάπτυξη μιας superbike είναι διαδικασία ετών και όχι μηνών! Θα γίνουμε μάρτυρες ενός βιομηχανικού θαύματος, με μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα; Θα αναβαθμιστεί περαιτέρω η υπάρχουσα πλατφόρμα; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.