H Kawasaki (GP)Z900 του Young Machine

Kawasaki: Θέλετε πίσω το…GPZ900;

Πόσο εφικτή ή… πιθανή, θα ήταν μια αναβίωση της θρυλικής GPZ στην πλατφόρμα του Z900; Δείτε εδώ περισσότερα…

Για φέτος το καλοκαίρι περιμένουμε το …sequel της ταινίας «Top Gun», και μάλιστα με τον ίδιο τον Tom Cruise να πρωταγωνιστεί και πάλι στον εικονικό ρόλο του. Γιατί λοιπόν, να μην επιστρέψει και η GPZ 900 από την Kawasaki; Ανέφικτο μια φορά, δεν είναι!

Οι πολύ δραστήριοι illustrators του Ιαπωνικού Young Machine δεν κάθονται ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια. Ακούγοντας τον «παλμό» της τοπικής αγοράς τους και εμπνεόμενοι από την «καλύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου» για την εποχή εκείνη, δημιούργησαν και δημοσίευσαν μια Kawasaki GPZ 900 της σημερινής περιόδου.

Ας αναλύσουμε λίγο την εικόνα. Κάτω από το εξαιρετικά πιστό στο πρωτότυπο, πακέτο πλαστικών στην ψηφιακή μοτοσυκλέτα, κρύβεται μια μοντέρνα Z900, η οποία «φανερώνεται» από τον κινητήρα, την εξάτμιση και φυσικά τα περιφερειακά εμπρός και πίσω. Το τελικό είναι προφανώς εμπνευσμένο από την GPZ, όπως και ο χρωματικός συνδυασμός που έχει επιλεγεί για την δημιουργία.

Αν και το συγκεκριμένο σενάριο μας φαίνεται αρκετά τραβηγμένο για την παρούσα στιγμή, είναι κάτι απόλυτα εφικτό αν η Kawasaki το αποφασίσει. Ίσως μάλιστα, αν η εικόνα είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα, ο Tom Cruise να μην καβαλούσε H2 στα γυρίσματα, αλλά μια αναγεννημένη GPZ, νύσσοντας ακόμη πιο έντονα τις χορδές της νοσταλγίας!