Μέσα στο 2025 το πρώτο ηλεκτρικό της Royal Enfield

Μέσα στο 2025 το πρώτο ηλεκτρικό της Royal Enfield

- Θα λέγεται Flying Flea ή Royal Babe-E.
- Στόχος της Enfield η δημιουργία μιας "μοναδικής" ηλεκτρκής μοτοσυκλέτας.
- Θα υπάρξει και ηλεκτρικό Himalayan, αλλά θα παρουσιαστεί αργότερα.

Η είσοδος της Royal Enfield στην ηλεκτροκίνηση φαίνεται να είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, B. Govindarajan. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, δήλωσε ότι η ανάπτυξη της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της εταιρείας βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. 
Αυτή η δήλωσε δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ήδη στην EICMA 2023 η Royal Enfield είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Himalayan, το οποίο σίγουρα είναι ένα μοντέλο που θα δούμε μελλοντικά από την Ινδική εταιρεία, όμως όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι αυτό το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί. 
Τα στοιχεία που έχουμε κάνουν λόγο για ένα "ελαφρύ, προσανατολισμένο στην πόλη όχημα", ενώ για το όνομα αυτού, είμαστε πλέον σχεδόν βέβαιοι. Αυτό θα λέγεται είτε Flying Flea είτε Royal Babe-E, δύο ονόματα που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν της εταιρείας και είναι ήδη κατοχυρωμένα. Το μεν Flying Flea παραγόταν κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου για τις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ενω το Royal Baby (ή RB) ήταν ένα μοντέλο 125cc που είχε ξεκινήσει την παραγωγή του το 1939. 

Όσον αφορά το πως θα μοιάζει αυτή η μοτοσυκλέτα , ο CEO της Royal Enfield ανέφερε: «Θέλουμε να εστιάσουμε σε ένα ηλεκτρικό όχημα με υπέροχη εμφάνιση, που θα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι κυκλοφορεί σήμερα», πριν προσθέσει, «Το κόστος για να κατασκευάσεις μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αλλάζει συνεχώς. Σε ένα χρόνο από τώρα, όταν θα παρουσιάσουμε το μοντέλο μας, θα είμαστε ανταγωνιστικοί». 
Η κυκλοφορία του μοντέλου της Royal Enfield (όποιο και αν είναι τελικά το όνομά του), αναμένεται την άνοιξη του 2025 και λογικά θα ακολουθεί το στιλ της Royal Enfield, προσφέροντας στους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης και μια πιο... ρετρό επιλογή.