LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα έκδοση VSTROM 800 το 2024;

Νέα έκδοση VSTROM 800 το 2024;

Μετά το λανσάρισμα των VSTROM 800 DE και VSTROM 800 DE Adventure το 2023 φαίνεται ότι η Suzuki ετοιμάζει άλλη μια έκδοση του νέου VSTROM.

SUZUKI: Απέκτησε τώρα το VSTROM 800

Τα έγγραφα πιστοποίησης μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο ή συναρπαστικό πράγμα που μπορεί να σκεφτέι κανείς, αλλά μας δίνουν πληροφορίες για μελλοντικά μοντέλα που είναι πολύ χρήσιμες. Το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από την Suzuki και τα έγγραφα εκπομπών ρύπων της Καλιφόρνια. 

Στο έγγραφο που αφορά τον κινητήρα των 776cc που χρησιμοποιεί η Suzuki για τα VSTROM 800 DE και GSX-8S για  το 2024 βλέπουμε τέσσερις μοτοσυκλέτες να δηλώνονται σε αυτό, με τους κωδικούς της Suzuki και δίπλα τα εμπορικά τους ονόματα. Αυτά είναι τα VSTROM 800 DE Adventure, VSTROM 800 DE, VSTROM 800 και GSX-8S.



Τα VSTROM 800 DE και VSTROM 800 DE Adventure εμφανίστηκαν στην EICMA του 2022 για πρώτη φορά και τότε η Suzuki δεν έκανε κάποια αναφορά σε κάποιο μοντέλο που να είναι πιο στοχοπροσηλωμένο στην άσφαλτο και αυτό φαίνεται ότι θα είναι το VSTROM 800.

Σε γενικές γραμμές οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών προσπαθούν να παρέχουν μοτοσυκλέτες για να καλύψουν όλες τις κατηγορίες αγοραστών και η Suzuki δεν αποτελεί εξαίρεση. Και με την τεράστια επιτυχία που είχε γνωρίσει το παλιό VSTROM (που θα έλεγε κανείς ότι ήταν πιο πολύ Touring παρά Adventure) οι νέες κυκλοφορίες έχουν αφήσει αυτό το μικρό κενό. 

Ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση παρά μόνο έντονες φήμες, οι οποίες αναφέρουν ότι οι τροχοί δεν θα είναι ακτινωτοί όπως στις εκδόσεις DE και ο μπροστινός τροχός θα είναι 19" αντί για 21".

Περαιτέρω πληροφορίες θα βγουν εν καιρώ στη φόρα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 θα δούμε άλλη μια έκδοση της VSTROM 800 και το πιο λογικό σενάριο είναι να έχει έναν πιο Touring προσανατολισμό.