Δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 650 κυβικών απόδοσης 100 ίππων περίπου.

Η Commando California που έκανε την εμφάνισή της στην EICMA.

Νέο scrambler από τη Norton

Μια νέα οικογένεια μοτοσυκλετών 650 κυβικών ετοιμάζει η Norton και το πρώτο μέλος της, θα είναι ένα scrambler.

Η πολύχρονη ιστορία και η εμπειρία της Norton, της δίνει κάθε δικαίωμα να ασχολείται με ρετρό δίκυκλα και απ`ότι φαίνεται ετοιμάζει μια νέα σειρά μοτοσυκλετών, που θα φορούν έναν καινούργιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 650 κυβικών. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, η αρχή θα γίνει με ένα scrambler, το οποίο θα παράγεται σε δυο εκδόσεις, μία με εμπρός τροχό 18 ιντσών και μια ακόμη με 19 ιντσών για χρήση σε χώμα. Η πρώτη θα κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2018. Σύμφωνα με τη Norton ο κινητήρας θα αποδίδει περίπου 100 ίππους, ενώ στο μέλλον σχεδιάζει μια εκδοχή του με υπερσυμπιεστή με στόχο τους 175 ίππους, για να τοποθετηθεί σε σπορ μοτοσυκλέτα.

Τα νέα για το μέλλον της Norton είδαν το φώς της δημοσιότητας στα πλαίσια της ανακοίνωσης της συνεργασίας με το Kinetic Group, το οποίο θα κατασκευάζει τις μοτοσυκλέτες στην Ινδία για λογαριασμό της Norton. Οι μοτοσυκλέτες αυτές θα προωθούνται σε αγορές της Ασίας από το τέλος του 2018, ενώ αυτές που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά, θα συνεχίσουν να είναι χειροποίητες και να κατασκευάζονται στην Αγγλία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Norton, Stuart Garner, δήλωσε: «Εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζουμε εξαιρετικές χειροποίητες μοτοσυκλέτες στην Αγγλία. Τώρα κάνουμε το μεγάλο βήμα εμπρός και με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το Kinetic Group. Πιστεύω ότι το στυλ, το πάθος και η ομορφιά των προϊόντων της Norton σε συνεργασία με την εμπειρία της Kinetic, θα έχουν ως αποτέλεσμα μια φανταστική γκάμα νέων μοτοσυκλετών.»