Royal Enfield Flying Flea: θα είναι αυτή η ονομασία του νέου μοντέλου;

Royal Enfield Flying Flea: θα είναι αυτή η ονομασία του νέου μοντέλου;
4 Φωτογραφίες »

Ρετρό ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με πρωτοποριακή μπροστινή ανάρτηση
Εμπνευσμένη από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο
Κατάλληλη για διπλώματα Α1
Έτοιμη για ανακοίνωση

Ρετρό ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με πρωτοποριακή μπροστινή ανάρτηση

Διαρροή εικόνας από αίτηση πατέντας της Royal Enfield στην Ινδία δείχνει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα σε ρετρό στυλ, που μοιάζει πολύ με τη μοτοσικλέτα του teaser βίντεο με το αλεξίπτωτο που είδαμε λίγες μέρες πριν. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του «EV Project» είναι η ασυνήθιστη μπροστινή ανάρτηση, με ένα αλουμινένιο ψαλίδι και δύο ενσωματωμένα αμορτισέρ, στενά ελαστικά και μια μονή σέλα. Παρόλο που τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν φυσικά αποκαλυφθεί ακόμα, φαίνεται ότι το μοντέλο θα είναι ελαφρύ, κατάλληλο για την κατηγορία των 125cc – ακολουθώντας το ιστορικό πρότυπο, όπως ήταν και η Flying Flea του Β Παγκοσμίου. Παρόλα αυτά, μιας που μιλάμε για ηλεκτρικό μοντέλο, φαίνεται να έχει κεντρικά τοποθετημένη μπαταρία και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά από τον στενό πίσω τροχό.

Εμπνευσμένη από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν από λίγες μέρες η Royal Enfield παρουσίασε στα κοινωνικά δίκτυά της ένα σύντομο teaser βίντεο, όπου εμφανίζεται μια μοτοσικλέτα να πέφτει στη Γη από ...το διάστημα με ένα αλεξίπτωτο. Μας έφερε έτσι στο νου την ιστορική Royal Enfield Flying Flea που κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους Βρετανούς αλεξιπτωτιστές. Με δίχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 125cc ζύγιζε μόλις 56 κιλά, γεγονός που την καθιστούσε ιδανική για ρίψη από αεροπλάνα με αλεξίπτωτο, προστατευμένη σε ειδικό πλαίσιο. Κατά ειρωνία της ιστορίας, η κατασκευή αυτού του μοντέλου βασιζόταν σε σχέδιο της γερμανικής DKW.

Κατάλληλη για διπλώματα Α1

Η ισχύς της Royal Enfield Flying Flea θα είναι πιθατότατα 11 kW (15 ίπποι), κάτι που θα την κατατάσσει στην κατηγορία των ελαφριών μοτοσυκλετών (125cc) στην Ευρώπη, οι οποίες μπορούν να οδηγηθούν από την ηλικία των 16 ετών με άδεια οδήγησης κατηγορίας Α1 ή με επέκταση του διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου. Ακολουθώντας και το teaser βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες φαίνεται πως η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει αίσθημα αναμονής για τις ανακοινώσεις της στην EICMA, κάτι που μας κάνει να θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε τη Flying Flea στην έκθεση σε λίγες μέρες και στις αντιπροσωπείες σε λίγους μήνες.

Ετοιμάζεται να ανακοινωθεί η ηλεκτρική Flying Flea

Η Royal Enfield έχει κατοχυρώσει την ονομασία «Flying Flea» (στα ελληνικά: ιπτάμενος ψύλλος) ήδη από τις αρχές του 2020 με τον αριθμό πατέντας 018194843. Η Royal Enfield έχει τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα ως εμπορικό σήμα τόσο για μοτοσυκλέτες όσο και για εξοπλισμό, ρουχισμό και αξεσουάρ, ακόμα και στην Ευρώπη. Έτσι προετοιμαζόμαστε κι εμείς για την EICMA του Μιλάνου, όπου ο μεγάλος Ινδός κατασκευαστής μοτοσυκλετών προετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, πιθανότατα τη νέα Flying Flea. Οι ενδείξεις επιβεβαιώνονται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο.