net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μεγάλη εξειδίκευση μέσα από την τεράστια γκάμα σε τύπους, διαστάσεις και κατηγορίες ελαστικών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε ένα ζευγάρι που να ανταποκρίνεται 100% στις ανάγκες σας.

Πότε αλλάζω ελαστικά;

Κατ΄ αρχάς, ποτέ δεν περιμένουμε να μας «ειδοποιήσει» το ελαστικό για την αντικατάσταση του! Όταν πλέον σε συνθήκες νορμάλ οδήγησης παρατηρούνται διαφορές σε πρόσφυση, αποστάσεις φρεναρίσματος και γενικά έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά τους, θα το πούμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται: έχουμε βλακωδώς θέσει τον εαυτό μας σε μια απίστευτα επικίνδυνη κατάσταση! 

Μπορεί κάποιοι να αναβάλουν  την αντικατάσταση των ελαστικών τους, νομίζοντας ότι είναι ασφαλείς, όταν λένε: «εντάξει μωρέ, δεν θα πηγαίνω γρήγορα μέχρι που να βάλω νέα λάστιχα» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι αστάθμητοι παράγοντες θα πουν και αυτοί «εντάξει μωρέ, μέχρι που να αλλάξει ελαστικά αυτός, ας μην τον ζορίσουμε…». Το αυτοκίνητο που θα σου πεταχτεί από Stop, ο πεζός που θα διασχίσει ξαφνικά και αψυχολόγητα τον δρόμο και τα νερά πάνω στην στροφή από την μπουγάδα της κυρά Κίτσας, δεν «κηρύττουν ανακωχή» περιμένοντας εσένα να αλλάξεις λάστιχα. 
Θα τα βρεις μπροστά σου με τα τελειωμένα σου ελαστικά και τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές… το μισό μέτρο μεγαλύτερης απόστασης φρεναρίσματος, η οριακή πρόσφυση, μπορούν να  παίξουν τεράστιο ρόλο! Οπότε για να το θέσουμε όσο πιο απλά γίνεται: Δεν αφήνουμε πότε τα ελαστικά μας να φτάσουν σε τέτοιο χάλι, φροντίζουμε να τα αντικαταστήσουμε πριν πέσει η απόδοση τους, καθιστώντας την μποτοσικλέτα μας επικίνδυνη και εμάς έναν εν δυνάμει δημόσιο κίνδυνο. 

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ