Aνετη επικράτηση για τον Jorge Martin στο Grand Prix της Πορτογαλίας

Aνετη επικράτηση για τον Jorge Martin στο Grand Prix της Πορτογαλίας

- Παρθενικό βάθρο για τον Pedro Acosta.
- Επαφή μεταξύ Francesco Bagnaia και Marc Marquez οδηγεί στην πτώση και των δύο.
- 18 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία ο Martin.

Εκκίνηση και πρώτες μάχες

Δράμα, ανατροπές, αγωνία και ένας Pedro Acosta στο βάθρο στο δεύτερο μόλις του Grand Prix ήταν ο απολογισμός μετά την ολοκλήρωση των 25 γύρων στο Portimao για το Grand Prix της Πορτογαλίας
Ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) εκτοξεύτηκε από την εκκίνηση και κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Enea Bastianini (Ducati Lenovo), Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) να τον ακολουθούν. Αμέσως ο Viñales έδειξε τις επιθετικές προθέσεις του, περνώντας τον Bastianini, ενώ πιο πίσω ο Marc Marquez (Gresini Ducati) πέρασε για λίγο τον Bagnaia, πριν ο Ιταλός απαντήσει και κρατήσει την τέταρτη θέση. 

Εκπληκτικός ο Pedro Acosta

Ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) είχε μπλεχτεί σε μάχες με τις εργοστασιακές KTM των Brad Binder και Jack Miller, τις οποίες κέρδισε και μάλιστα επιτέθηκε και προσπέρασε και τον Marc Marquez!
Συνεχίζοντας, ο Acosta έφτασε τον Bagnaia και μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες στον 12ο γύρο, κατάφερε να ξαναφτάσει στη ρόδα του στον 21ο γύρο και να περάσει τον Ιταλό Πρωταθλητή, εκμεταλλευόμενος ένα μικρό άνοιγμα της γραμμής του τελευταίου. Ο εντυπωσιακός Pedro Acosta ήταν λοιπόν στην τέταρτη θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σύγκρουση Bagnaia και Marquez

Πιο πίσω, ο Bagnaia είχε αρχίσει να χάνει το ρυθμό του και στα τελευταία στάδια τον έφτασε ο Marc Marquez, ο οποίος έκανε την κίνηση για να τον περάσει στην πέμπτη στροφή του 23ου γύρου. Ο Bagnaia προσπάθησε να απαντήσει, όμως έκανε λάθος, ακούμπησε με τον Marquez και το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο αναβάτες να πέσουν. Πιο μπροστά, ο Viñales έμπαινε στον τελευταίο γύρο και αντιμετώπισε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, έχασε τη δεύτερη θέση στα φρένα της 1ης στροφής από τον Bastianini και βγήκε εκτός πίστας. Εκεί, μπλόκαρε ο πίσω τροχός, πετώντας τον άτυχο Ισπανό από τη μοτοσυκλέτα του και στερώντας του την ευκαιρία να πάρει το βάθρο. 

Η πρώτη δεκάδα

Ο Martin εν τω μεταξύ είχε διαχειριστεί εκπληκτικά τη διαφορά από την αρχή μέχρι το τέλος και έφτασε στην κατάκτηση μιας άνετης  νίκης, η οποία τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Ο Bastianini πήρε  τη δεύτερη θέση, ενώ μετά την πτώση του Viñales, ο Acosta βρέθηκε στην τρίτη θέση και πήρε το παρθενικό του βάθρο, μόλις στο δεύτερο Σαββατοκύριακό του στη μεγάλη κατηγορία!
Τέταρτος τερμάτισε ο Binder, μπροστά από τον Jack Miller, ενώ την έκτη θέση κατέκτησε ο Marco Bezzecchi (VR46 Ducati). Έβδομος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), με τους Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Miguel Oliveira (Trackhouse Aprilia) και Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.