4 Tips για να πληρώνεις χαμηλότερα ασφάλιστρα

Η αναζήτηση για φθηνή ασφάλιση ήταν πάντα πολύ σημαντική για τους μοτοσυκλετιστές και η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, το έχει κάνει πιο αναγκαίο από ποτέ.

Η ασφάλιση μιας μοτοσυκλέτας ή ενός scooter είναι υποχρεωτική και ανεβάζει τα πάγια έξοδα μας. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι αναβάτες προσπαθούν να επιλέξουν ένα πρόγραμμα ασφάλισης που να συνδυάζει όσο το δυνατόν περισσότερες καλύψεις με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να πετύχεις καλύτερη τιμή την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ανανεώσεις την ασφάλειά σου ή να κάνεις καινούργιο συμβόλαιο.
  1. Πάρε όσο περισσότερες προσφορές μπορείς
Μπορεί να είναι βαρετό και χρονοβόρο, αλλά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχεις βρεις τη χαμηλότερη τιμή είναι να επικοινωνήσεις με όσο περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες μπορείς. Οι τιμές μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές από εταιρεία σε εταιρεία και να γλιτώσεις έτσι αρκετά ευρώ.
  1. Προστάτεψε τη μοτοσυκλέτα σου από κλοπή
Κάποιες εταιρείες είναι πιθανό να σου προσφέρουν χαμηλότερα ασφάλιστρα, αν χρησιμοποιείς κάποια συσκευή που αποτρέπει την κλοπή και αν παρκάρεις τη μοτοσυκλέτα σε κλειστό γκαράζ. Αν οι κλειδαριά ή η αλυσίδα που χρησιμοποιείς είναι εγκεκριμένη, μπορεί η ασφαλιστική να το εκτιμήσει.
  1. Κάνε το συμβόλαιό σου μέσω ίντερνετ
Συνήθως τα πιο φθηνά ασφάλιστρα προσφέρονται μέσω διαδικτύου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ασφαλιστικές δεν χρειάζεται να έχουν μεγάλο αριθμό προσωπικού και τα χρήματα που εξοικονομούν με αυτό τον τρόπο, τους δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές.
  1. Γίνε καλύτερος οδηγός
Παρακολούθησε κάποιο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης κι ενημέρωσε την ασφαλιστική σου για αυτό. Μπορεί να πετύχεις κάποια έκπτωση, έχοντας έτσι διπλό κέρδος, αφού και καλύτερος αναβάτης θα έχεις γίνει και έκπτωση μπορεί να πετύχεις.