4 πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στο 2018

Ένας ακόμα χρόνος πέρασε και συνήθως τις πρώτες μέρες κάθε χρόνου πολλοί κάνουν απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και βάζουν νέους στόχους. Για να σε βοηθήσουμε σου δίνουμε ιδέες για το πώς θα ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο τη συμβίωση με τη μοτοσυκλέτα σου.

Βελτίωσε τις ικανότητές σου
Όσα χιλιόμετρα κι αν κάνεις, πάντα θα υπάρχουν νέα πράγματα να μάθεις. Η εμπειρία που αποκτάς οδηγώντας είναι πολύτιμη, αλλά ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις όλη τη φυσική γύρω από τη μοτοσυκλέτα και να μάθεις τι κάνει και γιατί το κάνει. Πέρα από τις ικανότητες, μπορείς να βελτιώσεις και τις γνώσεις σου πάνω στα μηχανολογικά διαβάζοντας κάποιο σχετικό βιβλίο.

Κάνε ένα μεγάλο ταξίδι
Λίγα πράγματα συγκρίνονται με την απόλαυση που σου δίνει το ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Αν υπάρχει η δυνατότητα, οργάνωσε ένα πολυήμερο ταξίδι εντός ή εκτός Ελλάδας. Ένα μεγάλο ταξίδι με μοτοσυκλέτα θα σε βγάλει από την μονοτονία της καθημερινότητας, θα σε αναζωογονήσει και θα σε κάνει να δεις τα πράγματα με πιο θετική ματιά. Αν συνδυάσεις το ταξίδι με καλή παρέα, θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο.

Κάνε τα απαραίτητα «μαζέματα»
Δείξε στη μοτοσυκλέτα σου την απαραίτητη αγάπη και χρειάζεται να γίνουν κάποια «μαζέματα», επισκευές ή διορθώσεις, μην τις αμελείς άλλο. Αυτό όχι μόνο θα κάνει καλύτερη και θα ανανεώσει τη μοτοσυκλέτα, αλλά θα βοηθήσει και στο να δεθείς ακόμα περισσότερο μαζί της. Επίσης, μέσα στο 2018 μπορείς να ξεκινήσεις μια ανακατασκευή ή να ολοκληρώσεις μια που έχεις στα σκαριά.

Μύησε κι άλλους
Το να οδηγείς μοτοσυκλέτα είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να ασχοληθούν. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν φίλο ή συγγενή που λέει ότι του αρέσει η μοτοσυκλέτα, αλλά τη θεωρεί πολύ επικίνδυνη. Δοκίμασε να τον κάνεις μια μικρή, χαλαρή βόλτα σε μια ήσυχη και όμορφη διαδρομή και ίσως αλλάξει γνώμη και αποκτήσεις έναν ακόμα συνοδοιπόρο στις βόλτες σου.