5 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού αγοράσεις την πρώτη σου μοτοσυκλέτα

Αναμφίβολα, η στιγμή που ο καθένας από εμάς αποφασίζει να μπει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, είναι ξεχωριστή. 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις, ώστε η αγορά της πρώτης σου μοτοσυκλέτας, να αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία.

Η απόφαση να αγοράσεις την πρώτη σου μοτοσυκλέτα, είναι μια επιλογή που προέρχεται την καρδιά αλλά και την ψυχή. Φυσικά και η λογική παίζει το δικό της ρόλο εδώ. Εξάλλου, την ώρα που φεύγεις από την πόρτα μιας αντιπροσωπείας,  ή από ένα ραντεβού με κάποιο ιδιώτη μεταχειρισμένου, δύο σκέψεις τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Είναι αυτή η κατάλληλη επιλογή για εμένα; Θα μπορέσω να τα καταφέρω πάνω στη σέλα της; 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, πριν αγοράσεις τη νέα σου αγαπημένη.
 
1. Πάρε μέρος σε σχολείο οδήγησης

Η συμμετοχή σου σε ένα σχολείο οδήγησης, όσο και αν δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία,  αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία, που θα σε βοηθήσει να μάθεις μερικά από τα πιο σημαντικά μυστικά της οδήγησης μοτοσυκλέτας. Θα συμπληρώσεις τυχόν κενά και θα έχεις φρέσκες πληροφορίες λίγο πριν την αγορά του αγαπημένου σου μοντέλου. Είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψεις αν πραγματικά το έχεις με την οδήγηση μοτοσυκλέτας και αν είναι κάτι που σου αρέσει. Φαντάσου να έχεις αμφιβολίες και να το ανακαλύψεις μετά την αγορά. Θα έχεις ξοδέψει τα χρήματα σου σε μια μοτοσυκλέτα που δεν θα σε εξυπηρετεί.

2. Κάνε έρευνα

Πάρε όσες περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει. Ενημερώσου από σελίδες στο ιντερνέτ και φόρουμ, για τα προτερήματα και τα ελαττώματα της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας και δες τι γνώμη έχουν οι ιδιόκτητες, μετά από μακροχρόνια συμβίωση μαζί του. Φρόντισε ο φάκελος των δεδομένων σου να είναι όσο πιο πλήρης γίνεται, πριν την τελική σου επιλογή.

3. Ξεκίνα από χαμηλά

Η πρώτη σου μοτοσυκλέτα δεν πρόκειται να είναι αυτή που είχες ονειρευτεί, όμως θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, γιατί πάνω σε αυτή θα κάνεις τα πρώτα σου βήματα. Σκέψου ότι το επίπεδο σου πρέπει να φτάσει σε κάποιο επίπεδο, πριν φτάσεις πιο ψηλά. Εξάλλου όλοι από χαμηλά ξεκίνησαν. Είναι γεγονός ότι θα έχεις μερικές χαζές πτώσεις στο δρόμο λόγω απειρίας, ενώ είναι πολύ πιθανόν να σου πέσει και από το σταντ. Δες μικρότερης ισχύος και πιο προσιτές σε τιμή μοτοσυκλέτες. Ακόμα και στις μικρές κατηγορίες μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές  επιλογές, με ωραία εμφάνιση και φρέσκια τεχνολογία.

4. Ματιά στα μεταχειρισμένα

Ναι, μια μοτοσυκλέτα από την βιτρίνα φαντάζει πιο ελκυστική, όμως μια ματιά στην  λίστα των μεταχειρισμένων μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου. Ναι, υπάρχει κάποια εγγύηση ποιότητας που έρχεται με την αγορά ενός νέου μοντέλου, αλλά υπάρχουν αρκετές επιλογές και στα μεταχειρισμένα. Από τη στιγμή που ένα καινούργιο χάνει αμέσως την αξία του, η αγορά των μεταχειρισμένων γίνεται πιο ελκυστική, ειδικά όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα.

5. Αγόρασε σωστό εξοπλισμό

Μπορεί να έχεις ετοιμαστεί να διαθέσεις ένα μεγάλο ποσό στην μοτοσυκλέτα σου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσεις την προστασία σου. Η αλήθεια είναι ότι οι πτώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορεί να καταφέρεις να βγεις αλώβητος από μια σύγκρουση. Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αύξησαν τις διαθέσιμες επιλογές και έτσι μπορείς να βρεις υψηλής ποιότητας εξοπλισμό σε λογικές τιμές. Εξάλλου, η ασφάλεια σου δεν αποτιμάται σε χρήματα.

6. Θα γίνει μέρος της ζωής σου

Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι τα Σαββατοκύριακα σας γεμίζουν με δραστηριότητες που σχετίζονται με μοτοσικλέτες.  Ο χρόνος θα επικεντρωθεί όλο και περισσότερο στη μοτοσικλέτα, ενώ η καθημερινή σου συμβίωση με αυτή θα δημιουργήσει άρρηκτους δεσμούς μεταξύ σας.