5 Tips για να βγάλεις περισσότερα όταν την πουλήσεις

Αν ήρθε η ώρα να πουλήσεις τη μοτοσυκλέτα σου, είναι λογικό να θέλεις να βγάλεις όσο περισσότερα χρήματα γίνεται. Δες μερικές συμβουλές για να το πετύχεις.

1. Κάνε σωστή εκτίμηση
Μπορεί εσύ να έχεις συνηθίσει τις μικρές εμφανισιακές ατέλειες της  μοτοσυκλέτας σου, όπως κάποιες μικρές γρατζουνιές ή τη ζελατίνα που έχει «θαμπώσει», όμως κάτι τέτοιο μπορεί να «χτυπήσει» άσχημα στο μάτι του υποψήφιου αγοραστή. Ζήτησε από έναν φίλο σου να δει τη μοτοσυκλέτα και να σε βοηθήσει να κάνεις σωστή εκτίμηση της αξίας της. Επίσης,  δες αν αξίζει να κάνεις κάποιες γρήγορες και οικονομικές επιδιορθώσεις χωρίς βέβαια να ξοδέψεις χρήματα που μετά δεν θα πάρεις πίσω.
 
2. Σωστό πλύσιμο
Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά βλέπουμε συχνά ιδιοκτήτες να προσπαθούν να πουλήσουν μια βρώμικη μοτοσυκλέτα. Αφιέρωσε λίγη ώρα και καθάρισε προσεκτικά τα δύσκολα σημεία που μαζεύουν βρωμιά, όπως οι τροχοί, το πιρούνι, η αλυσίδα κ.α. Τέλος, κάνε τους καθρέπτες να αστράφτουν και καθάρισε τα όργανα.
 
3. Γυάλισέ τη
Μετά το πλύσιμο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια γυαλιστική αλοιφή στα πιο εμφανή μέρη της μοτοσυκλέτας, όπως το ρεζερβουάρ και το φαίρινγκ. Υπάρχουν προϊόντα ειδικά για μέταλλα που θα επαναφέρουν τη γυαλάδα των λαιμών και του τελικού της εξάτμισης. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σπρέι σιλικόνης ή άλλο παρόμοιο προϊόν για να κάνεις σαν καινούργια τα μαύρα, άβαφα πλαστικά.
 
4. Καλύτερα «μαμά»
Αν η μοτοσυκλέτα είναι σε εργοστασιακή μορφή, ίσως είναι πιο εύκολο να την πουλήσεις. Αφαίρεσε φθαρμένα αυτοκόλλητα από πάνω της, βρώμικες ταινίες στις ζάντες ή tank pads με περίεργα σχέδια. Επίσης, είναι καλό να έχεις φυλάξει όλα τα εργοστασιακά εξαρτήματα τα οποία έχεις αντικαταστήσει με after market, γιατί ο μελλοντικός ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει να τα χρησιμοποιήσει.
 
5. Κάνε έρευνα
Για να αποφύγεις να δώσεις τη μηχανή σου σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που αξίζει, κάνε έρευνα για να δεις σε τι τιμές πωλείται το συγκεκριμένο μοντέλο, ίδιας χρονολογίας και αντίστοιχης κατάστασης. Μπορεί να είναι χρονοβόρο το να ψάχνεις σε αγγελίες, αλλά αξίζει τον κόπο.