Σημαντικά tips για όσους είστε νέοι οδηγοί, για ασφαλή και ευχάριστα πρώτηα βήματα στην μοτοσυκλέτα.

5 συμβουλές για την ασφάλεια των νέων οδηγών

Η ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις μας με τη μοτοσικλέτα μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για όλους, όμως λόγω απειρίας οι νέοι οδηγοί την έχουν περισσότερη ανάγκη. Σε αυτό το άρθρο έχουμε 5 συμβουλές για νέους οδηγούς.

 1. Κάντε τακτικά διαλείμματα
 Είναι πολύ κουραστικό να συγκεντρώνεσαι για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτό μπορεί να κάνει το μυαλό σας να αρχίσει να περιπλανιέται, το οποίο δεν είναι τόσο καλό όταν πρέπει να εστιάζετε στο δρόμο μπροστά σας. Κάντε τακτικά διαλείμματα για να κρατήσετε το μυαλό σας καθαρό.

 2. Δείτε όσο πιο μακριά μπορείτε
 Διδάξτε τον εαυτό σας να βλέπει πιο μακριά - όσο πιο μελλοντικά μπορείτε να δείτε, να προνοήσετε καταστάσεις και να προγραμματίσετε τόσο ευκολότερο θα είναι να παίρνετε αποφάσεις. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά είναι πολύ εύκολο να εστιάσετε άμεσα σε αυτό που βρίσκεται μπροστά σας. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο να προγραμματίσετε μελλοντικά αποτελεσματικά και επίσης σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερο χρόνο να αντιδράσετε σε αυτό που βρίσκεται μπροστά σας.

3. Πάρτε το χρόνο σας και διαχειριστείτε την ταχύτητά σας
Μπείτε σε επικίνδυνα σημεία πιο αργά από όσο νομίζετε ότι μπορείτε να τα διαχειριστείτε. Όπως σε μια στροφή - είναι πάντα πιο εύκολο να προσθέσετε ταχύτητα ενώ είναι πολύ δύσκολο να τη μειώσετε. Η ταχύτητα είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες ατυχημάτων, ειδικά όταν οι αναβάτες παραγνωρίζουν την ταχύτητα με την οποία είναι σε θέση να πάρουν μια στροφή για να βρεθούν τελικά στην άκρη της - ή ακόμα χειρότερα - στην αντίθετη λωρίδα. Διαχειριστείτε την ταχύτητά σας, είναι πολύ καλύτερα να πηγαίνετε αργά και να διατηρείτε την ταχύτητά σας σε μια γωνία.

4. Σκεφτείτε - Η σκέψη κάνει καλό
Μετά από κάθε οδήγηση εξετάστε τις ενέργειές σας και πώς εξελίχθηκε η διαδρομή. Σκεφτείτε τα στοιχεία της διαδρομής που δεν ήταν καθαρά και σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να τα καταφέρετε καλύτερα. Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος αλλά πάντα προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Η σκέψη στην οδήγησή σας θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε τα σημεία που νομίζετε ότι θα μπορούσαν να βελτιωθούν για να σας βοηθήσουν καλύτερα στην οδήγησή σας. Εάν σκεφτείτε το τι μπορεί να μην πήγε καλά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας και γιατί αυτό μπορεί να συνέβη, τότε μπορείτε να μάθετε και να βελτιώσετε τα λάθη σας. Κάνοντας την οδήγησή σας όχι μόνο πιο ευχάριστη αλλά και ασφαλέστερη.

5. Επιστροφή στο σχολείο
Να έχετε επιθυμία για συνεχή εκπαίδευση. Η μοτοσικλέτα δεν είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς για τους περισσότερους. Συνεπώς, οι προεπιλεγμένες ενέργειές μας είναι αυτές του κανονικού μέσου μεταφοράς. Για παράδειγμα, εάν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο ως κύριο μέσο μεταφοράς σας τότε οι μέθοδοι σας πιθανότατα θα αντικατοπτρίζουν τις συνήθειες που έχετε όταν οδηγείτε αυτό. Κάνουμε συχνά λάθη με αυτόν τον τρόπο και δεν γνωρίζουμε πώς αυτό θα μπορούσε να απλοποιηθεί, να γίνει καλύτερο και πιο διασκεδαστικό. Η συνεχόμενη εκπαίδευση θα επισημάνει αυτούς τους τομείς και θα διατυπώσει σχέδια και προσεγγίσεις για να καταστήσει την οδήγηση πιο αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να να βελτιώσετε την οδήγησή σας, που όχι μόνο θα σας προσφέρουν πιο ασφαλείς στο δρόμο, αλλά θα κάνει την οδήγησή σας πιο ευχάριστη. Η προηγμένη οδήγηση μπορεί να μαθευτεί μέσω οργανισμών ασφαλούς οδήγησης και άλλων φορέων (οι πιο πολλοί δωρεάν) που μπορείτε να βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και η ολοκλήρωση αυτών των μαθημάτων μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη μείωση των ασφαλίστρων σας.

Το άρθρο είναι μια ευγενική χορηγία του ηλεκτρονικού καταστήματος toofast.gr. Κράνη μηχανήςεξοπλισμός ασφαλείας για μοτοσυκλέτεςαντικλεπτικά μηχανήςμπαγκαζιέρες μοτοσυκλέτας και όλα τα αξεσουάρ μηχανής στο www.toofast.gr