6 απλά tips που θα κάνουν την οδήγηση πιο ευχάριστη!

Πράγματα απλά, που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία σας στους δύο τροχούς! Εσείς τα έχετε σκεφτεί;

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα άκρως απαραίτητα όσον αφορά την βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας μας κατά τις μετακινήσεις μας με την μοτοσυκλέτα μας. 
Τι χρειαζόμαστε;

Ωτοασπίδες
Το επίπεδο θορύβου μέσα σε ένα κράνος μηχανής που διέρχεται από αέρα στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου μπορεί να φτάσει τα 115db ή περισσότερο. Μόνιμη βλάβη της ακοής μπορεί να συμβεί μόλις στα 85dB. Βρείτε ωτοασπίδες άνετες, αποτελεσματικές και φθηνές. Ποτέ μην οδηγείτε χωρίς αυτές.

Γυαλιά ηλίου με φινιρισμένα Τζάμια
Ακόμα και τα πιο απλά γυαλιά ηλίου είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από το να μην φοράς καθόλου κατά την οδήγηση. Εννοείται ότι όσο ανεβαίνει η ποιότητα του γυαλιού και το φινίρισμα, μπορεί να εμποδίσει και εντελώς την αντανάκλαση του ήλιου. Καλό είναι να έχετε μαζί σας και δεύτερο ζευγάρι για παν ενδεχόμενο.

Θόλωμα 
Εάν δεν ήσασταν αρκετά έξυπνοι για να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε ένα κράνος AGV, τότε η όρασή σας θα έχει πρόβλημα με το θόλωμα. Θα θελήσετε να τοποθετήσετε ένα ένθετο όρασης Pinlock για να το σταματήσετε. Όχι, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί οι κατασκευαστές κράνους "premium" δεν μπορούν να σας πουλήσουν ένα κράνος κατά του θολώματος.

Κασκόλ και Μπαλακλάβα
Στο κρύο, θα χρειαστείτε κάποια επιπλέον μόνωση για το κεφάλι σας. Ένα απλό μεταξωτό ή μάλλινο κασκόλ ή μια χοντρή ισοθερμική μπαλακλάβα είναι το μόνο που χρειάζεστε συνήθως για να την πετύχετε. Είναι καταπληκτικό το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι και μια μικρή μόνωση σε αυτήν την περιοχή.

Αποσκευές
Ποτέ μην τοποθετείτε πράγματα στην πλάτη σας που θα μπορούσαν να σας βλάψουν σε μια σύγκρουση. Αλλά, ένα σακίδιο είναι η πιο βολική λύση αποσκευών που θα βρείτε. Τα καλύτερα σακίδια για μοτοσικλέτες και οι μαλακές αποσκευές κατασκευάζονται από την Oxford και την AGVpro. Ξέρετε πώς τα σακίδια αυτά μεταφέρουν το βάρος στους γοφούς σας; Τα Oxford το πηγαίνουν στο στήθος σας, μοιράζοντας έτσι το βάρος στους ώμους σας για μεγαλύτερη άνεση.

Να δείχνετε σαν οδηγός
Οδηγείτε σε μια συνάντηση/κοινωνική εκδήλωση/ οτιδήποτε κι αν ανησυχείτε για το αν πρέπει να φορέσετε ένα κομψό μπουφάν μηχανής, βαριές μπότες και κράνος. Το θέμα είναι ότι τα βλέπετε όλα λάθος. Αντί να προσπαθήσετε να ταιριάξετε με το μοντέρνο στιλ του καθενός, απλά επιλέξτε την εμφάνιση του οδηγού και ξεχωρίστε. Οδηγείτε μηχανή, είστε σκληρός, να είστε ευχαριστημένοι με αυτό.

Νομίζω ότι αυτά είναι όλα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, στείλτε μας email ή μήνυμα στο messenger του facebook. Καμιά απορία δεν είναι πολύ χαζή, απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα. .
Και να θυμάστε, ενώ το κόστος αυτών των εξαρτημάτων μπορεί να φαίνεται ακραίο στην αρχή, είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία μιας μοτοσικλέτας με ασφάλεια και έλεγχο. Αντί να τοποθετήσετε την καρδιά σας σε μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, θα είστε σε θέση να οδηγήσετε καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιλέγοντας μια μεταχειρισμένη και δαπανώντας τις αποταμιεύσεις σας για καλύτερο εξοπλισμό.

To άρθρο είναι μία ευγενική χορηγία του toofast.gr: Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του toofast θα βρείτε ότι ψάχνετε σε ένδυση και εξοπλισμό αναβάτη, εξαρτήματα μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου, μεγάλη ποικιλία gadgets και πολλά άλλα! Επισκεφτείτε το toofast.gr κάνοντας κλικ εδώ!