8 Τips για μεγάλο ταξίδι

Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα σας. Εκτός από το σέρβις της μοτοσυκλέτας, που για προληπτικούς λόγους καλό θα ήταν να γίνει, παραθέτουμε 8 συμβουλές για μια πιο ξέγνοιαστη διαδρομή.

1. Δεν χρειάζεστε GPS

Απλά χρησιμοποιήστε το iPhone ή το Android σας σε περίπτωση ανάγκης. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για τα κινητά CoPilot - είναι προσαρμοσμένη για  μοτοσυκλέτες.

2. Την εβδομάδα πριν φύγετε

Πηγαίνετε για μια δοκιμαστική βόλτα με τη μοτοσυκλέτα σας. Στη συνέχεια, ρυθμίστε την ανάρτησή σας - ακόμα κι αν έχετε μια μοτοσυκλέτα που η ρύθμιση της ανάρτησης γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού ή απλά γίνεται αυτόματα. Η διαδρομή θα γίνει πιο ξεκούραστα, εάν έχετε κατανείμει σωστά το βάρος και την ανάρτηση.

3. Γνωρίστε τα όριά σας

Να είστε ρεαλιστές με τις καθημερινές αποστάσεις που θα διανύσετε. Θυμηθείτε 300 χλμ σε αυτοκινητόδρομο είναι ένας εφικτός στόχος, αλλά 300 χλμ σε ορεινή διαδρομή ίσως σας κουράσει περισσότερο από όσο εκτιμάτε.

4. Προετοιμαστείτε σωστά

Αξίζει να πάτε για σέρβις τη μοτοσυκλέτα  πριν από ένα μεγάλο ταξίδι; Ελέγξτε τα φρένα, την αλυσίδα και τα γρανάζια και τα ελαστικά. Είναι κρίμα να συνειδητοποιήσετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ότι χρειάζεστε αρκετά πράγματα. Αν βρίσκεστε σε απομακρυσμένο μέρος, χρησιμοποιήσετε το Google maps για να εντοπίσετε τα πρατήρια καυσίμων.

5. Προσαρμόστε τη μοτοσυκλέτα στα κυβικά σας

Εάν δεν έχετε διανύσει ποτέ μεγάλη απόσταση στο παρελθόν, μερικούς μήνες πριν το ταξίδι θα ήταν πολύ χρήσιμο να βρείτε τα πατήματά σας στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας σας, καθώς και να συνηθίσετε τη σέλα σας. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να φθάσεις στον προορισμό σου με πόνους.

6. Διατηρείστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας ψηλά

Όλη η προετοιμασία του ταξιδιού θα φανεί περιττή, αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας πέσουν. Πάρτε μαζί σας μια μπάρα σοκολάτας και κάποιο αναψυκτικό, αν κάνετε μια μεγάλη διαδρομή. Αν δεν έχετε χρόνο για πρωινό, επίσης, μια μπάρα δημητριακών θα σας δόσει την απαραίτητη ενέργεια. Μην οδηγείτε με άδειο στομάχι.

7. Μη ξεχνάτε ποτέ!

Πάντα να παίρνετε μαζί σας: Όρεξη για περιπέτεια, χρήματα/πιστωτική κάρτα κι αρκετό χιούμορ σε περίπτωση που το πρώτο από τα τρία σας απογοητεύσει.

8. Παρακολουθήστε πού πηγαίνετε

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να βρεθείτε να κυνηγάτε τα χιλίομετρα για να φτάσετε στην επόμενη στάση χωρίς ανάσα. Χαλαρώστε κι απολαύστε τη διαδρομή. Κάντε στάσεις και μιλήστε με τους ντόπιους. Κάπως έτσι θα έχετε την αίσθηση του ταξιδιού κι όχι απλά της οδήγησης στο δρόμο.
 
 

 Σχετικές ειδήσεις