net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O καινοτόμος κινητήρας της Duke από τη Νέα Ζηλανδία

Νέος τύπος κινητήρα χωρίς βαλβίδες

Έκπληξη κάνει ένας νέος τύπος κινητήρα, που ονομάζεται Duke, και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα ότι είναι αξονικός, με 5 κυλίνδρους, 3 ψεκαστήρες (injectors), είναι τετράχρονος, και δεν έχει βαλβίδες!

 
Η εταιρεία Duke της Νέας Ζηλανδίας έχει στο παρελθόν παρουσιάσει τους κινητήρες που ονομάζουμε «αξονικούς», όμως αυτή η εφαρμογή μοιάζει να είναι η περισσότερο ρεαλιστική όσο και βιώσιμη. Μπορεί να παρουσιάστηκε στην έκθεση αεροπορικής τεχνολογίας στην πόλη Oshkosh του Wisconsin των ΗΠΑ, όμως κανείς αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατη η χρήση του και σε άλλες εφαρμογές.

Οι κύλινδροι υπάρχουν όπως σε οποιονδήποτε άλλο κινητήρα τους χρησιμοποιεί, και η λειτουργία τους παραμένει φυσικά παλινδρομική, όμως και οι 5 κατά κάποιο τρόπο «εδράζονται» σε μια μεγάλη βάση που περιστρέφεται και μεταφέρει την ενέργεια αυτή στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ένα από τα πολύ σημαντικά οφέλη που πρέπει να έχει αυτός ο κινητήρας σύμφωνα τουλάχιστον με το αμερικάνικο site, είναι η σημαντική μείωση των κραδασμών σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κινητήρα, καθώς και η αξιοπιστία λόγω μειωμένων μηχανικών μερών.

Παρακολουθήστε το άκρως εντυπωσιακό βίντεο…

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ