Το νέο εργοστάσιο θα εκτινάξει τη συνολική παραγωγή της Honda στην Ινδία στο +63% σε μία μόλις χρονιά.

Honda Ινδία: Νέο εργοστάσιο σε λειτουργία

Στα εγκαίνια του τρίτου εργοστασίου της στην Ινδία προχώρησε η Honda το οποίο θα ξεκινήσει να παράγει δίκυκλα από τις αρχές Ιουνίου. Στόχος η κυριαρχία στην ινδική αγορά.

 
Το τρίτο κατά σειρά εργοστάσιο της Honda στην Ινδία βρίσκεται στην επαρχία Kolar και αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο της θυγατρικής Honda Motorcycle & Scooter India Pvt. Ltd. (HMSI) στη χώρα. 

Με εργατικό δυναμικό που ανέρχεται στα 4.500 άτομα και δυνατότητα παραγωγής 1,2 εκατ. δικύκλων το χρόνο (μέχρι το τέλος του 2014 θα φτάσει τα 1,8 εκατ.) το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» της Honda στο δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις εγχώριες πωλήσεις, από τη δεύτερη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Με την έναρξη της παραγωγής του εργοστασίου η Honda θα έχει αυξήσει την παραγωγή της κατά 64% μέσα σε μία μόλις χρονιά!

Η παραγωγή μπορεί να αυξάνεται κατακόρυφα αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους εκπεμπόμενους ρύπους του εργοστασίου το οποίο παρουσιάζεται ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. Από τα πιο εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά είναι το σύστημα συγκέντρωσης βροχής που του επιτρέπει να καλύπτει έτσι το 30% των ετήσιων αναγκών του σε νερό, ενώ στο εργοστάσιο εφαρμόζεται και η αρχή μηδενικής απόρριψης (Zero Liquid Discharge), όπου το χρησιμοποιημένο νερό καθαρίζεται και χρησιμοποιείται ξανά και δεν αποβάλλεται στο περιβάλλον.
Η συνολική επένδυση της HMSI ανέρχεται περίπου στα 184 εκατ. ευρώ.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ