Αλλαξε μόνος σου χειρολαβές..

Η αλλαγή των γκριπ δεν είναι ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων των αναβατών, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι να τα αντικαταστήσετε. Δείτε παρακάτω με ποιο τρόπο μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνοι σας τη διαδικασία.

Εάν έχετε τη μοτοσυκλέτα σας για μεγάλο διάστημα και οι χειρολαβές έχουν αρχίσει να φθείρονται, τότε ενδεχόμενη αλλαγή τους θα βελτιώσει την ανατροφοδότηση και θα μειώσει την κούραση του αναβάτη. Επιπρόσθετα θα δώσει μια νέα νότα φρέσκια όψης στη μοτοσυκλέτα. Εάν δεν έχετε ξανακάνει τη διαδικασία, μπορεί να σας φανεί δύσκολο, ειδικά αν προσπαθήσετε να τις αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας τη δύναμή σας, μπορεί στο τέλος να καταλήξετε να τις κόψετε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Όμως υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος. 

1ο βήμα: Αφαιρέστε τα αντίβαρα
Το πρώτο βήμα είναι να ξεβιδώσετε τα αντίβαρα. Αν η βίδα είναι φαγωμένη ή πολύ σφιγμένη χρησιμοποιήστε μεγαλύτερο μοχλό στο κατσαβίδι σας. Αυτό θα δώσε μεγαλύτερη ροπή στρέψης. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό WD40 που θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι βίδες. 

2ο βήμα: Αφαιρέστε τις χειρολαβές
Αφού αφαιρέσετε τα αντίβαρα σπρώξτε ένα μακρύ κατσαβίδι με επίπεδη μύτη, ανάμεσα στο εσωτερικό της χειρολαβής και την ράβδο του τιμονιού, ώστε να δημιουργήσετε ένα κενό. Ψεκάστε το λιπαντικό στην κενή επιφάνεια. Αυτό θα χρειαστεί να το κάνετε, πάντα με τη βοήθεια του κατσαβιδιού, σε ολόκληρη τη χειρολαβή ώστε να ψεκαστεί κάθε επιφάνεια συγκράτησης. Τώρα πιέζοντας με το χέρι σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις αφαιρέστε το γκριπ. 

3ο βήμα: Τοποθετήστε τις νέες χειρολαβές 
Καθαρίστε τυχόν κόλλες που έχουν μείνει πάνω στη ράβδο. Έπειτα αφού ψεκάσετε λιπαντικό το εσωτερικό των νέων χειρολαβών, ώστε να γλιστρούν πιο εύκολα, πιέστε τις προς το εσωτερικό του τιμονιού.  Αν δυσκολεύεστε μπορείτε εκ νέου να χρησιμοποιήσετε το κατσαβίδι βάζοντας το κάτω από το νέο γκριπ για να σας βοηθήσει στην ώθηση. Εδώ σημειώστε ότι αν η μια χειρολαβή έχει μεγαλύτερη διάμετρο – άνοιγμα, είναι αυτή που πάει στη μεριά που βρίσκεται το γκάζι. Προσοχή χρειάζεται ώστε το γκριπ του γκαζιού να έχει ομαλή λειτουργία στο άνοιγμα και την επαναφορά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αν κολλήσει το γκάζι θα έχετε μεγάλο πρόβλημα. 

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, είστε έτοιμοι για βόλτες με τις νέες σας χειρολαβές. 

  • jnb5877

    Ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος και πιο καθαρός είναι να αντικαταστήσουμε το λιπαντικό με οινόπνευμα καθαρό, πιστέψτε με λειτουργεί τέλεια για να βγούν και για να επανατοποθετηθούν οι χειρολαβές και δεν λερωνόμαστε καθόλου.Το έχω δοκιμάσει και εξεπλάγην με την ευκολία που λειτούργησε.Το μυστικό μου το είπε ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων στα βόρεια προάστεια, μεγάλος κύριος με εμπειρία στον χώρο και επειδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται , το μοιράζομαι κι εγώ μαζί σας φίλοι σύντροχοι.

      13