Το νέο πρότζεκτ YAMAHA MOTOROiD

Αυτόνομη οδήγηση από τη Yamaha

Η εταιρεία YAMAHA έχει υποβάλει αίτηση κατοχύρωσης πατέντας για τον όρο «MOTOROiD».

Η YAMAHA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον όρο «MOTOROiD» ως εμπορική επωνυμία για μοτοσυκλέτες, σκούτερ, μοτοποδήλατα, τρίτροχα, τρίκυκλα κι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ηλεκτρικά σκούτερ. Πρόκειται για ένα αρκετά ευρύ πεδίο ενδιαφέροντος, το οποίο σημαίνει ότι το σήμα «MOTOROiD» θα χαρακτηρίζει δίτροχα που ισορροπούν μόνα τους και συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Μια ακόμη καινοτομία της ιαπωνικής εταιρείας είναι το ρομπότ-αναβάτης, που ονομάζεται MOTOBOT και το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015. Η YAMAHA είχε δηλώσει τότε ότι το MOTOBOT θα συμμετάσχει σε αγώνες με ταχύτητα πάνω από 200 χλμ/ώρα στα επόμενα δυο χρόνια. Στις 25 Οκτωβρίου θα δούμε, επίσης, στην έκθεση «Tokyo Motor Show» το νέο αναβαθμισμένο MOTOBOT.

Παρόλο που το MOTOBOT είναι ρομπότ-μοτοσυκλέτας, ικανό να οδηγήσει οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με συμπεριφορά και κριτήρια ανθρώπου, η τεχνολογία που περιλαμβάνεται στην κατασκευή του θα οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο συστημάτων traction control. Μόλις η Yamaha τελειοποιήσει το πρότζεκτ (ως προς τον προγραμματισμό και τα κυκλώματα), πιθανότατα η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, χωρίς να μειώσει τη χαρά της οδήγησης.