Ciao Piaggio

Το Ciao Piaggio, ένα από τα πιο δημοφιλή μοτοποδήλατα στην ιστορία, είχε παρουσιαστεί πριν από 50 χρόνια γα πρώτη φορά στη Γένοβα.

Το Ciao δεν είναι απλά ένα μοτοποδήλατο. Πρόκειται για ένα δίτροχο με πεντάλ και πληθωρική ενέργεια. Τον Ιούνιο του 1967, η  Piaggio παρουσίασε το πρώτο μοτοποδήλατο, που είχε μια απλή και ανθεκτική κατασκευή με ένα δίχρονο κινητήρα, χωρητικότητας 49.77 κ.εκ. Το μοντέλο αποτελούσε, επίσης, μια επιτυχημένη συνταγή όσον αφορά τις πωλήσεις, καθώς είχε χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (1 λίτρο στα 70 χλμ).

Το θρυλικό μοτοποδήλατο γεννήθηκε με 19 και 17 ιντσών ζάντες, με μονή σέλα, τιμόνι U, χωρίς καθρέφτες και χωρίς φλας. Το κόστος αγοράς του ήταν χαμηλό, λίγο πάνω από το ήμισυ του μισθού ενός εργαζομένου, γεγονός που το έκανε ένα μέσο για πολλούς. Το  Ciao έγινε συνώνυμο της ελευθερίας και ορόσημο μιας γενιάς που μεταπηδά από το αυτοκίνητο στο δίτροχο.

Το Ciao θα μπορούσε, ίσως, και σήμερα να κερδίσει τις εντυπώσεις με ένα διαφορετικό κινητήρα ή μια ηλεκτρική έκδοση. Η ελαφριά κατασκευή του και η ευκινησία του στους δρόμους θα έδινε μια καλή λύση στη δημιουργία μιας νέας πρότασης. Ό, τι και να γίνει, θα θυμίζει πάντα μια άλλη εποχή.