H FIM θα μπορεί να έχει εικόνα για κάθε κράνος που χρησιμοποιείται.

Crash test στα αγωνιστικά κράνη από την FIM

Η FIM σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα ελέγχου των αγωνιστικών κρανών, ώστε αυτά να παίρνουν την απαραίτητη πιστοποίηση, ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες μοτοσυκλέτας.

Επειδή ισχύουν διαφορετικά στάνταρ ασφαλείας για τα κράνη στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, η FIM είδε την ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου συστήματος ελέγχου των κρανών, που θα χρησιμοποιούνται στα πρωταθλήματά της από το 2019. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιεί και δεν είναι ακόμα γνωστό σε τι θα διαφέρει από τους ελέγχους που ήδη γίνονται, πάντως πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως  AGV, Shark κ.α., υποστηρίζουν την απόφαση της FIM.

Ο πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito, δήλωσε: «Το ομολογκάρισμα των κρανών θα μπορεί να εξασφαλίσει πιο ολοκληρωμένη και υψηλών προδιαγραφών προστασία για τους αναβάτες και θα μπορεί η FIM να έχει εικόνα για κάθε κράνος που χρησιμοποιείται. Η ομοσπονδία ελπίζει ότι το νέο πρωτόκολλο ελέγχου θα αποτελέσει έμπνευση και θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να βελτιώσει τα στάνταρ και των κρανών που προορίζονται για χρήση σε δρόμο

Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ενιαίο τρόπο ελέγχου της παρεχόμενης ασφάλειας, ανεξάρτητα από την χώρα κατασκευής και ίσως μείωνε το κόστος σχεδιασμού και κατασκευής ενός κράνους. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι και μόνο το μέλλον θα δείξει πώς θα εξελιχτεί αυτή η ιδέα.