Δείξε μου τι οδηγείς να σου πω ποιος είσαι

Θεωρείτε πως η μοτοσυκλέτα που οδηγούμε είναι ενδεικτικό της ιδιοσυγκρασίας μας; Τελικά είσαι ό,τι οδηγείς ή μήπως οδηγείς ό,τι είσαι; Εσείς τι πιστεύετε;

Τι συμβολίζει για τον καθένα η μοτοσυκλέτα;
Είναι γνωστό ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, στην περίπτωση όμως της μοτοσυκλέτας τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Πολλοί άνθρωποι ακολουθώντας την καταναλωτική τάση της εποχής, αντιμετωπίζουν τη μοτοσυκλέτα ως μέσο επίδειξης πλούτου. Από την άλλη, οι αυτοί που έχουν πιο σφιχτά οικονομικά, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οδηγούν το μέσο που αποδεικνύει τη δυσχερή τους οικονομική επιφάνεια. Φυσικά, υπάρχουν και οι ακραίες εξαιρέσεις, όπου άνθρωποι κυριευμένοι από μια μεγαλομανία, έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα όχημα που δε συνάδει με τα έσοδά τους. 

Ο τύπος της μοτοσυκλέτας δείχνει τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη
Πόσο ενδεικτική είναι, όμως, η μοτοσυκλέτα που οδηγούμε για το χαρακτήρα μας; Όπως και σε κάθε άλλη αγορά, η απόκτηση μιας μοτοσυκλέτας γίνεται με βάση τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του κάθε ανθρώπου, ενώ είναι ενδεικτική του χαρακτήρα του. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που οι μοδάτοι οδηγούν γυμνές μοτοσυκλέτες, οι ανήσυχοι επιλέγουν adventure μοντέλα, οι γεμάτοι αδρεναλίνη γρήγορα superbike και οι κανονικοί οδηγοί τα υπόλοιπα συμβατικά οχήματα, όπως παπιά και scooter. 

Η μοτοσυκλέτα είναι το απόλυτο ανδρικό gadget 
Η μοτοσυκλέτα, όμως, δεν είναι ένα απλό προϊόν, καθώς από πολλούς θεωρείται ως το απόλυτο gadget ενηλίκων. Από τη μία έχουμε τις ανάγκες και τη λογική, αλλά από την άλλη έχουμε τις επιθυμίες και το συναίσθημα. Πολλοί επιλέγουν ένα από τα δύο άκρα, ενώ κάποιοι προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή και να βρουν μια μοτοσυκλέτα που ικανοποιεί τόσο τα πρέπει όσο και τα θέλω τους. Και αν οι γυναίκες έχουν πιο πολλά πεδία για να εκτονώσουν την ανάγκη τους για κάτι ιδιαίτερο (ρούχα, κοσμήματα, καλλυντικά κ.τ.λ, αλλά το απόλυτο αντρικό gadget είναι με η μοτοσυκλέτα, σε μία σχέση που οι περισσότεροι άνδρες έχουν χτίσει από την παιδική κιόλας ηλικία.

Η μοτοσυκλέτα απευθύνεται κυρίως στο συναίσθημα του ιδιοκτήτη
Στην εποχή που το φαίνεσθε είναι σημαντικότερο του είναι, μικρές ή μεγάλες αγορές μπορούν να φτιάξουν το κοινωνικό πρόσωπο ενός ανθρώπου. Η μοτοσυκλέτα είναι όντως ένα εργαλείο και υπάρχουν πολλοί που το αντιμετωπίζουν απλά ως ένα μέσο ικανοποίησης των αναγκών τους. Όμως, ακόμα περισσότεροι το βλέπουν ως ένα gadget που απευθύνεται στο συναίσθημά τους και ως τέτοιο θέλουν να εκπληρώνει τις επιθυμίες ή τα όνειρά τους. Είναι και αυτοί που το θεωρούν ένα μέσο κοινωνικής προβολής και κοινωνικής αναβάθμισης. Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο δείχνει να βρίσκεται σε συνάρτηση με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου.

Εσείς τι πιστεύετε; Τελικά είμαστε ό,τι οδηγούμε ή οδηγούμε ό,τι είμαστε;