net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκτός παραγωγής το Superbike της εταιρίας

Εκτός παραγωγής το Superbike F4

Η Ιταλική εταιρία αγωνίστηκε για να πετύχει την οικονομική της σταθερότητα με την επαναγορά από την οικογένεια Καστιλιόνι, αλλά και την πρόσφατη επένδυση από τον Aγγλο-Ρωσικό όμιλο Black Ocean.

 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε ο ιδιοκτήτης, η MV Agusta δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή νέου μοντέλου Superbike, καθώς η δημιουργία και η εξέλιξή του, υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες της εταιρίας.
 
Αντί αυτού, η εταιρία θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός νέου τετρακύλινδρου μοντέλου Brutale, με ταυτόχρονη αύξηση της χωρητικότητας στα 1200 κυβικά εκατοστά.

Ο ιδιοκτήτης φέρεται να έχει μεταπωλήσει το 30% με 40% της εταιρίας στον όμιλο Black Ocean, ενώ μυστήριο παραμένει η θέση που κατέχει στην ιδιοκτησία η Mercedes-AMG. Υπάρχει έδαφος για την AMG να εξαγοράσει την Ιταλική εταιρία, από την στιγμή που ο Ιταλός ιδιοκτήτης δεν κατέχει την πλειοψηφία, αλλά όλα αυτά είναι μόνο εικασίες.

Ο πήχης κατέβηκε χαμηλά, καθώς σύμφωνα με όσα ελέχθησαν, η MV Agusta έχει προγραμματίσει να πουλήσει 5.000 μονάδες ετησίως, αριθμός που διαφέρει αισθητά από τις 9.000 μονάδες που είχε αναφερθεί παλιότερα.

Οι περικοπές στην παραγωγή θα επηρεάσουν και τους εργαζομένους, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός τους θα πέσει στους 200 από τους 300 που είναι σήμερα, ενώ και το τμήμα ανάπτυξης θα συρρικνωθεί, καθώς από 70 που είναι σήμερα σήμερα οι εργαζόμενοι, θα μειωθούν σε 40.

Θα περιμένουμε να μάθουμε πιο αισιόδοξα νέα το 2017, καθώς πρόκειται για μια ιστορική φίρμα.
  

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ