Εντυπωσιακή η παρουσία της Voge στο Hellas Rally Raid
Εντυπωσιακή η παρουσία της Voge στο Hellas Rally Raid
  • Εντυπωσιακή η παρουσία της Voge στο Hellas Rally Raid
  • Εντυπωσιακή η παρουσία της Voge στο Hellas Rally Raid

Εντυπωσιακή η παρουσία της Voge στο Hellas Rally Raid

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Voge με οδηγό τον Πέτρο Πισσαρίδη και την μοναδική On/Off μηχανή
Παρά την παρθενική του συμμετοχή τερμάτισε με ασφάλεια αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του Voge 300 Rally
Μετά τον αγώνα ευχαρίστησε την Voge Greece και μίλησε για τους μελλοντικούς στόχους και την συμμετοχή σε επόμενο αγώνα

VOGE: 3000DS Με δώρο top case αλουμινίου.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

Hellas Rally Raid 2024: Εντυπωσιακή συμμετοχή της Voge!
O Πέτρος Πισσαρίδης και το ειδικά προετοιμασμένο Voge 300 Rally συμμετείχαν με μοναδική επειτυχία σε έναν αγώνα προθάλαμο του Rally Dakar!
Για μια ολόκληρη εβδομάδα περισσότεροι από 400 αναβάτες από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν αγώνα Rally μοτοσυκλετών και ATV/SSV που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις καλύτερους και σημαντικότερους στον κόσμο! Στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να καλύψουν κάτι παραπάνω από 1.600 χιλιόμετρα, σε μια σκληρή μάχη κόντρα σε αντιξοότητες και χρονόμετρα, με τη διαδρομή να ανεβαίνει σε υψόμετρα ακόμα και πάνω από τα 2.300m, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχε και μία διήμερη δοκιμασία “Marathon Stage” κατά την οποία οι αναβάτες δεν είχαν δυνατότητα λήψης εξωτερικής βοήθειας!
Το Hellas Rally Raid είναι ο δεύτερος αγώνας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Tout Terrain Rally και για το 2024 διοργανώθηκε στις περιοχές ανάμεσα σε Ιτέα, ¶μφισσα, Καρπενήσι και Λαμία. Πάνω από 400 συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο bivouac στο λιμάνι της Ιτέας, με τη συνέχεια να διαγράφεται συναρπαστική στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, όπου τα σκληρά χωμάτινα εδάφη και οι καταρρακτώδεις βροχές έβαλαν σε δοκιμασία τόσο τις αντοχές όσο και τις δεξιότητες της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων. Το Hellas Rally Raid είναι ένας άκρως σημαντικός αγώνας Rally, καθόσον σε αυτόν καταξιωμένοι διεθνείς αναβάτες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση για συμμετοχή στο Rally Dakar. Αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες Enduro και αυτή τη φορά, ανάμεσά τους βρέθηκε και ο δικός μας αναβάτης Πέτρος Πισσαρίδης, με τη μοναδική On/Off μοτοσυκλέτα να τα βάζει με καθαρόαιμες κατασκευές.
Το Voge 300 Rally απέδειξε περίτρανα πως δεν είναι τυχαίες οι εγκωμιαστικές αναφορές που έχει δεχθεί από επώνυμους δημοσιογράφους και αγωνιζόμενους, δείχνοντας πως με λίγη δουλειά μπορεί κάλλιστα να τα βάλει με οτιδήποτε το προκαλέσει. ¶λλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για μια αγωνιστική Enduro αλλά για μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης, με την οποία κάλλιστα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση!
Πέτρος Πισσαρίδης και Voge 300 Rally
Ένας ιδανικός όπως αποδείχθηκε συνδυασμός, με τον έμπειρο αναβάτη της ομάδας PPgraphics Rally Team να τερματίζει πάνω σε ένα ειδικά προετοιμασμένο Voge 300 Rally. Αξίζει φυσικά να αναφερθεί πως αυτός ήταν ο παρθενικός αγώνας της ομάδας σε Rally θεσμούς και πως αυτή αποτελείται από τον οδηγό Πέτρο Πισσαρίδη, τον μηχανικό Χρήστο Βλάμη, καθώς και αρκετούς ακόμη εξωτερικούς συνεργάτες! Μετά τον αγώνα, ο οδηγός της ομάδας δήλωσε πως είναι εντυπωσιασμένος με τις δυνατότητες του Voge 300 Rally και πως έπεται συνέχεια!
Οι δηλώσεις του Πέτρου Πισσαρίδη
“Στο Hellas Rally Raid 2024 στόχος μας ήταν ένας ασφαλής τερματισμός του Voge 300 Rally μας, καθόσον επρόκειτο για την πιο αδύναμη και βαριά μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της, παράλληλα και τη μόνη On/Off. Σίγουρα αυτό δεν ήταν εύκολο μιας και τα χιλιόμετρα ήταν πολλά και το τερέν κάποιες φορές πολύ απαιτητικό. Δεν θα λέγαμε το ίδιο και για το roadbook, με τη χρήση του οποίου κατάφερα και προσαρμόστηκα σχετικά άμεσα και παρά τις μόλις τέσσερις προπονήσεις. Από προβλήματα είχαμε κάθε μέρα με τη βάση του πύργου της πλοήγησης, κάποιες φορές έφτασα στον τερματισμό κρατώντας τον με τα χέρια μου! Υπήρξαν δύο σημαντικές στιγμές, κατά τις οποίες νόμιζα ότι ο αγώνας τελείωσε για μένα. Η πρώτη ήταν τη δεύτερη μέρα, όταν και είχα μια πτώση που επέφερε μια τρύπα στο καπάκι του κινητήρα και απώλεια λιπαντικού. Βρήκα τη δύναμη και το έφτιαξα, χρησιμοποιώντας λάδι diesel που βρήκα σε ένα βενζινάδικο. Ναι καλά το ακούσατε, με αυτό το λάδι έκανα χωρίς πρόβλημα περισσότερα από 170 χιλιόμετρα μέχρι να γυρίσω στο Bivouac και να το αναλάβει ο μηχανικός μου! Η δεύτερη στιγμή ηταν στη Marathon stage 1 των 330 χλμ, όπου μια καταρρακτώδης βροχή επέφερε μια βραχυκυκλωμένη ασφάλεια! Στις δύο Marathon ειδικές κατάλαβα πόσο επικίνδυνος ήταν αυτός ο αγώνας, μιας και έβλεπα μοτοσυκλέτες πεσμένες σε γκρεμούς και τραυματισμένους αναβάτες. Για να μην σας κουράζω, ήθελα πάση θυσία τον τερματισμό όπως και έγινε! Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στον Χρήστο Βλάμη και τον βοηθό του Σάλι Σκέλτζεν, που δούλεψαν νύχτα μέρα. Όπως επίσης ενα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την τεράστια αγκαλιά από τη μαμά εταιρεία Voge Greece! Όπως έχω πει στο παρελθόν, το μικρόβιο μπήκε σε ολους μας, χτίζουμε μια βάση και συλλέγουμε δεδομένα από τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που μόνο καλύτερους μας κάνουν! Στόχος μας φυσικά είναι το όνειρο! Το όνειρο που μας εμφύσησε ο φίλος Βασίλης Μπούδρος! Ραντεβού στον επόμενο αγώνα 24 ώρες 1000 χιλιόμετρα τον Οκτώβριο, πάντα στη σέλα του Voge 300 Rally!”
Περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα μπορείτε να δείτε εδώ https://voge.gr/bike/300rally/
Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την προετοιμασία της ομάδας και του Voge 300 Rally πριν τον αγώνα
https://www.youtube.com/watch?v=HJN0DZ16e8Y
https://www.youtube.com/watch?v=ePK4TP-ByeU