Kάνε εξάσκηση σε έναν ανοικτό χώρο.

Έτσι θα κάνεις την τέλεια αναστροφή

Δες τώρα τι πρέπει να προσέξεις προκειμένου να κάνεις την τέλεια αναστροφή.

Οι περισσότεροι από εμάς σπάνια χρειάζεται να κάνουμε αναστροφή και είναι λογικό να είμαστε επιφυλακτικοί και όταν έρθει η ώρα να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη μανούβρα. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της μοτοσυκλέτας καθώς ένα γυμνό 125άρι θα στρίψει πολύ πιο εύκολα από μια Hayabusa, η οποία χρειάζεται χώρο και εξάσκηση.

Ανεξάρτητα από το τι μοτοσυκλέτα χρησιμοποιείς πρέπει να χρησιμοποιείς όλο το διαθέσιμο πλάτος του δρόμου και να κινείσαι με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Πριν ξεκινήσεις την αναστροφή τσέκαρε την κίνηση γύρω σου. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, οπότε πρόσεχε τους άλλους χρήστες του δρόμου και σιγουρέψου ότι έχεις αρκετό χρόνο. Αν βιαστείς είναι πιο πιθανό να κάνεις κάποιο λάθος και να πέσεις.

Με πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο και πατινάροντας λίγο τον συμπλέκτη θα μπορέσεις να κινηθείς με ταχύτητα βαδίσματος. Το πίσω φρένο μπορεί επίσης να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στο να ελέγξεις την ταχύτητά σου, απέφυγε τη χρήση των εμπρός φρένων γιατί είναι πιο απότομα. Η τοποθέτηση του σώματος είναι επίσης σημαντική, ρίξε το βάρος σου προς την αντίθετη πλευρά από εκεί που θέλεις να στρίψεις. Τέλος, κοίτα εκεί που θέλεις να πας και κάνε εξάσκηση σε έναν ανοικτό χώρο, όπως για παράδειγμα ένα παρκινγκ.