H Kawasaki δημοσιεύει βίντεο teaser, πιθανώς για το νέο Ζ1100

H Kawasaki δημοσιεύει βίντεο teaser, πιθανώς για το νέο Ζ1100

- Performance + new levels of raw = σειρά Z Streetfighter.
- Πιθανή αντικατάσταση του Ζ900.
- Κινητήρας ίδιος με το Versys και Ninja 1100.
- 30 Οκτωβριου η επίσημη παρουσίαση.

KAWASAKI: Z650 Τώρα Με Έκπτωση -500¤!

Performance + new levels of raw = σειρά Z Streetfighter

Η Kawasaki δημοσίευσε ένα βίντεο teaser 22 δευτερολέπτων για ένα νέο μοντέλο της γκάμας της. Τα πλάνα δείχνουν ότι πρόκειται για μία μοτοσικλέτα επιδόσεων, δείχνοντας από την αρχή την λέξη «performance» πάνω από το ιαπωνικό σύμβολο Kanji, που σημαίνει «εκπληκτικός». Μετά ένα «Ζ» πάνω στο κράνος, που υποδηλώνει την σειρά. Τέλος, σαν tagline βάζει την φράση «new levels of raw», άρα κατά μία έννοια μας λέει ότι είναι γυμνό. Ε, δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο για να καταλάβουμε ότι είναι ένα νέο streetfighter της σειράς Ζ.

Πιθανή αντικατάσταση του Ζ900

Με δεδομένο ότι η εταιρία έχει ανακοινώσει τα περισσότερα μοντέλα της σειράς Ζ , εκτός του Ζ900 και παρατηρώντας τα όσα έχει να μας δείξει το βίντεο, εικάζουμε ότι είναι θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του. Από ένα πλάνο του τιμονιού βλέπουμε έναν γκρι διακόπτη εκκίνησης και διακοπής κινητήρα. Τo 900αρι έχει κόκκινο διακόπτη και διαφορετική διάταξη καλωδίων. Αρα σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με το 900άρι πλέον και ίσως προς το παρόν να μην έχουμε και κάτι νέο σε αυτά τα κυβικά. Τέτοιο διακόπτη όμως μοιράζονται τα Versys και Ninja 1100.

Κινητήρας ίδιος με το Versys και Ninja 1100

Eπειδή έχουμε δει τον νέο 1100αρη κινητήρα να μπαίνει στα μοντέλα Versys και Ninja, θεωρούμε ότι με τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις έχει προστεθεί και στο μοντέλο της σειράς Z. Αν αληθεύει αυτό, τότε περιμένουμε τον ίδιο 4κύλινδρο σε σειρά 1099cc με απόδοση λογικά τους 134 ίππους στις 9000 σ.α.λ και 83,3 Nm ροπής στις 7600 σ.α.λ.. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε και παρόμοια ηλεκτρονικά συστήματα, όπως Traction Control, IMU, Cruise Control, χαρτογραφήσεις λειτουργίας κινητήρα κτλ.

30 Οκτωβριου η επίσημη παρουσίαση.

Το βίντεο κλείνει με μια ημερομηνία «30 Οκτωβριου 2024», όπου και θα είναι η επίσημη παρουσίαση που θα μας λύσει και όλες τις απορίες και τυχόν αμφιβολίες που έχουμε για το μοντέλο. Λίγο μετά, στις 4 Νοέμβρη , έχουμε την έκθεση της EICMA, στο Μιλάνο, που σίγουρα θα κάνει την εμφάνισή του κι εκεί στο ευρύ κοινό.