H «Cobra» του John Covington

Μία μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε το 1997 αλλά ακόμα και μετά από 21 χρόνια, παραμένει απίστευτα εντυπωσιακή. Θαυμάστε την…

Οι custom μοτοσυκλέτες είναι ιδιαίτερα της μόδας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχουν πολλές κατασκευές που λόγω καιρού, απλά «ξεχάστηκαν» ή παρήλθαν στο παρασκήνιο. Ωστόσο, κάποιες μοτοσυκλέτες παραμένουν εντυπωσιακές ακόμα και δύο δεκαετίες μετά την κατασκευή τους. Μία από αυτές, αναμφισβήτητα, είναι η «Cobra», η οποία κατασκευάστηκε το 1997.

Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε με στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στο διάσημο αυτοκίνητο Shelby Cobra και εκείνη την εποχή, ήταν εκπληκτικά εντυπωσιακό, ισχυρό και αρκετά προηγμένο τεχνολογικά. Η σχεδίαση έχει γίνει από τον ίδιο τον John Covington, ο οποίος εμπνεύστηκε μόλις είδε μία Shelby Cobra ενός πελάτη του. Η βάση είχε ήδη τεθεί και ο John ξεκίνησε την κατασκευή του.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας, τοποθέτησε έναν κινητήρα 120 κυβικών ιντσών ή, σε αναλογία με δικές μας μονάδες, 1.956 κυβικών. Η τροφοδοσία του γινόταν από δύο καρμπυρατέρ Mikuni 42 χιλιοστών και η εξαγωγή ήταν εξολοκλήρου χειροποίητη. Εντυπωσιακή ήταν η απαίτηση του Covington οι δύο κύλινδροι της μοτοσυκλέτας να είναι οπίσθιοι, πράγμα που του έδωσε ελευθερία σχεδιασμού στην εξάτμιση και την εισαγωγή.

Ιδιαίτερα special ήταν και η υπόλοιπη κατασκευή, καθώς ο Covington εξόπλισε τότε την μοτοσυκλέτα με ένα πίσω ελαστικό πλάτους 200 χιλιοστών, που ήταν η μεγαλύτερη διαθέσιμη διάσταση στην αγορά. Χρειάστηκε να κατασκευάσει μάλιστα, custom ζάντα για αυτό τον λόγο. Το σώμα της μοτοσυκλέτας είναι από αλουμίνιο, ενώ το πλαίσιο ήταν custom κατασκευή του Covington. Φυσικά, custom είναι και οι αναρτήσεις και τα φρένα του μοντέλου, τα οποία μάλιστα έχουν στρατιωτικού τύπου σωληνάκια!