net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο κινητήρας της Triumph!

Η Triumph στα Moto2

Σύμφωνα με έντονη φημολογία φαίνεται πως η Triumph θα αναλάβει να κατασκευάζει τους κινητήρες για το Moto 2 από την season του 2019.

 
Από το 2011 η Honda είναι ο επίσημος προμηθευτής για του κινητήρες της κατηγορίας του Moto2. Φαίνεται πως η Triumph κάνει κινήσεις για να αντικαταστήσει την Honda της οποίας το συμβόλαιο τελειώνει με την season του 2018.   Οι μοτοσυκλέτες του Moto2 από το 2011 έτρεχαν με κινητήρες του CBR600RR ενώ αν οριστικοποιηθεί κάποια τέτοια συμφωνία η Triumph θα δίνει τους τρικύλινδρους κινητήρες του Street Triple. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει περίπου 200 κινητήρες και την τεχνική υποστήριξη για αναβαθμίσεις κάθε 3 αγώνες.
 
Φυσικά μία τέτοια συμφωνία αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τον κόσμο των Gran Prix καθώς η Triumph εδώ και 5 σχεδόν δεκαετίες δεν έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη με αγώνες ταχύτητας. Η τελευταία φορά που η Triumph είχε πάρει μέρος ήταν το 1969 όταν ο Godfrey Nash κατέκτησε το Gran Prix Γιουγκοσλαβίας.
 
Προφανώς η επιλογή της εταιρίας δεν είναι τυχαία καθώς η κατηγορία των Moto2, παρακολουθείται από αρκετό κόσμο με αποτέλεσμα η Triumph να μπορέσει να αναδείξει τους κινητήρες της χωρίς το κόστος να εκτοξεύεται.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ