Hayabusa 1.000 ίππων ξεπερνά τα 430 χλμ/ώρα

Μια εκπληκτική ταχύτητα από την παλαι ποτέ γρηγορότερη μοτοσυκλέτα του κόσμου, σε στήσιμο για drag αγώνες! Απολαύστε…

Σε αγώνες drag που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Elvington της Αγγλίας, μια Hayabusa φτιαγμένη αν αποδίδει μέχρι και 1.000 άλογα έκανε ένα τρομακτικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 400 χιλιόμετρα την ώρα! Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία της ομάδας Big CC Racing άγγιξε τα 437,36 χιλιόμετρα την ώρα!

Μπορείτε να απολαύσετε την προσπάθεια του Phil Wood, του αναβάτη της, στο βίντεο παραπάνω, από το οποίο παίρνετε μια γεύση για το πόσο… τρομακτικό μπορεί να είναι το εγχείρημα ειδικά αν φυσάει λίγο –όπως ο ίδιος ο Wood εξηγεί.



Η μοτοσυκλέτα, την οποία βλέπετε και στην φωτογραφία, είναι βασισμένη σε μία Suzuki Hayabusa 1ης γενιάς και φέρει έναν κινητήρα με turbo, κυβισμού 1.547 κ.εκ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η μοτοσυκλέτα είναι… νόμιμη και για κυκλοφορία στο δρόμο, καθώς έχει «πολιτική» εξάτμιση και περνά κανονικά το αντίστοιχο ΚΤΕΟ της Αγγλίας!

Η μοτοσυκλέτα έκανε 4 περάσματα και άγγιξε αυτή την εξωπραγματική ταχύτητα κατά μέσο όρο, ρυθμισμένη να αποδίδει περίπου 670 ίππους, αντί για την πλήρη ισχύ της. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ξεχύνονταν  και τα 1.000 άλογά της στο δρόμο.