Πιθανότατα αυτή θα είναι η τελική μορφή της Tacita T-Cruise.

Ηλεκτρική κρουαζιέρα από τη Tacita

H ιταλική εταιρεία Tacita παρουσίασε τον περασμένο μήνα την ηλεκτρική T-Cruise στο «American International Motorcycle Expo» και τώρα ανακοίνωσε την τιμή αγοράς της.

Το T-Cruise έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού αμερικανικού cruiser - ένα μακρύ, χαμηλό πλαίσιο, ανυψωμένες χειρολαβές κι έναν μεγάλο μονό προβολέα. Το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι ότι διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα, που αποδίδει 40 ίππους και 7.1 κιλά ροπής.

Τρεις επιλογές μπαταρίες είναι διαθέσιμες για το μοντέλο. Η πρώτη επιλογή αφορά μια μπαταρία 7,5 kWh για απόσταση μέχρι 80 χλμ. Η μεσαία έκδοση των 15 kWh φθάνει τα 150 χλμ και η πιο ισχυρή μπαταρία είναι 27.5 kWh και έχει εμβέλεια 270 χλμ.    

Το T-Cruise διαθέτει μια δερμάτινη σέλα χειροποίητη, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και προαιρετικά δερμάτινα πλαϊνά σαμάρια σε 28 χρωματισμούς. Επιπλέον, η ανάρτηση εξαρτάται από ένα υδραυλικό, τηλεσκοπικό πιρούνι και αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης. Τα φρένα εμπρός και πίσω είναι Brembo, που προσφέρουν καλή πέδηση, ενώ το ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται με ενσωματωμένο γρήγορο φορτιστή.

Ίσως το πιο εκπληκτικό κομμάτι της μοτοσυκλέτας είναι το κιβώτιο 5 ταχυτήτων με υδραυλικό συμπλέκτη, το οποίο περιλαμβάνει κι όπισθεν. Συνήθως, τα ηλεκτρικά μοντέλα δε διαθέτουν ταχύτητες λόγω της στιγμιαίας ροπής τους από μηδενικές στροφές. Η τιμή αγοράς της T-Cruise στις ΗΠΑ είναι 9.400 ευρώ.

Δείτε τα δυο πρώτα teaser βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.