Η έρευνα στις νέες τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης συνεχίζεται εντατικά...

Ηλεκτροκίνηση: Μπαταρίες που φορτίζουν σε 15 λεπτά!

Αυτός είναι ο νέος στόχος της Evoke, η οποία το έχει πάρει στα σοβαρά να εξελίξει την ηλεκτροκίνηση! Δείτε περισσότερα…

Οι Κινέζοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών και μπαταριών δείχνουν τα δόντια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μάρκα Evoke,  που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα και βρίσκεται αυτή την στιγμή σε φάση δοκιμών, μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών στοιχείων ή πιο απλά μπαταριών.

Βασικά προβλήματα στις μπαταρίες, παραμένουν φυσικά η αυτονομία αλλά και ο χρόνος επαναφόρτισης, καθώς πολλές φορές λύνοντας το πρώτο, χειροτερεύει το δεύτερο. Η Evoke όμως, ισχυρίζεται πως η νέα τους μπαταρία, μπορεί να γεμίσει στο 80% της χωρητικότητάς της, από άδεια, μέσα σε μόνο 15 λεπτά!

Πρόκειται για ένα άλμα σε σχέση με τις δυνατότητες των συσσωρευτών, που παράγει τώρα η Evoke, οι οποίοι χρειάζονται 4 ώρες για μια πλήρη φόρτιση με ρεύμα 220 Volt. Οι νέες μπαταρίες θα χρησιμοποιούν φορτιστή επιπέδου 2 και θα φέρουν σημαντικά εξελιγμένες λύσεις, όπως ένα σύστημα με software και hardware, για τον έλεγχο της θερμοκρασιακής φόρτισης της μπαταρίας και την εξασφάλιση της βέλτιστης διάρκειας ζωής.

Κάτι που επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι οι νέες αυτές μπαταρίες θα κατασκευάζονται σε modular φιλοσοφία, άρα δηλαδή θα έχουν δυνατότητες προσαρμογής σε πολλές άλλες εφαρμογές εκτός από μοτοσυκλέτα. Για να δούμε…