net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα ηλεκτρική Honda RC-E 2011

Honda & Hitachi

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda και η εταιρεία ηλεκτρονικών Hitachi ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος. Το κοινό όνειρο μπορεί, πλέον, να γίνει πραγματικότητα με την τεχνολογία της εταιρείας «Hitachi Automotive Electric Motor Systems».

 
Η «Hitachi Automotive Electric Motor Systems» έχει ως στόχο της να αναπτύξει και να κατασκευάσει ηλεκτρικούς κινητήρες όχι μόνο γα τη Honda, αλλά και για άλλους κατασκευαστές. Η νέα εταιρεία ανήκει κατά 51% στη «Hitachi Automotive Systems» και κατά 49% στη Honda. Συνολικά και οι δυο ιδιοκτήτες έχουν επενδύσει περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ για την σύσταση της επιχείρησης.

Η Honda έχει, ήδη, επιβεβαιώσει ότι το επόμενος έτος η παραγωγή θα συμπεριλαμβάνει και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα ονομάζεται «EV-Cub» και το οποίο έχει παρουσιαστεί ως concept δυο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη φορά ήταν το 2009 και η δεύτερη το 2015, όταν η μοτοσυκλέτα είχε να παρουσιάσεις κάποιες αλλαγές, που το έκαναν περισσότερο έτοιμο για παραγωγή.

Η υλοποίηση των σχεδίων για το «EV-Cub» διήρκεσε 9 χρόνια και δίνει μια αισιόδοξη νότα για την ιδέα της Honda RC-E 2011, που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, που θα κατασκευαστεί στην Ιαπωνία. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε δυο χρόνια μετά το «EV-Cub» και ίσως βγει στη παραγωγή το 2020. Μέχρι τότε, αναμένουμε ανακοινώσεις από την εταιρεία.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ