H ειδικά τροποποιημένη BMW S1000RR επί το έργον.

Hunter Sills Racing: Η γρηγορότερη BMW του κόσμου

Ρεκόρ ταχύτητας για οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα από την μάρκα της «προπέλας» έκανε η ομάδα Hunter Sills Racing με μία S1000RR. Πόση ταχύτητα πέτυχαν; Δείτε εδώ!

Η BMW S1000RR προσθέτει μια ακόμη διάκριση στις μπόλικες που έχει κατά καιρούς κερδίσει. Συγκεκριμένα, γίνεται η γρηγορότερη BMW μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευαστεί ποτέ με επίσημο ρεκόρ ταχύτητας στα 229,266 μίλια ή 368,889 χιλιόμετρα την ώρα. Το ρεκόρ αναμένει επικύρωση από την FIA, ενώ ανεπίσημα φαίνεται να άγγιξε και τα 389 χιλιόμετρα την ώρα.

Η S1000RR που πέτυχε το ρεκόρ οδηγείτο από την Erin Sills, η οποία έσπασε το ρεκόρ των 221 μιλίων την ώρα ή 356 χιλιόμετρα την ώρα, που ανήκε στον εκλιπόντα σύζυγό της Andy Sills και το είχε κάνει το 2013.

Η ομάδα αντιμετώπισε μάλιστα μεγάλες δυσκολίες στην απόπειρά της, αφού μετά από απρόοπτα στην μεταφορά διαφόρων απαραίτητων υλικών είχαν στην διάθεσή τους μόνο 2 ημέρες, από τις αρχικές 6. Εκτός από αυτό, την δεύτερη ημέρα των δοκιμών, μια αστοχία στα ηλεκτρονικά και στο σύστημα του νίτρου οδήγησε στο σπάσιμο του 4κύλινδρου κινητήρα της S1000RR, ο οποίος αντικατασκάθηκε σε μία ημέρα μόλις, από τον μηχανικό Curtice Thom!

Επόμενο βήμα της ομάδας είναι ο αγώνας στα διάσημα αλατωρυχεία Bonneville, φέτος το φθινόπωρο.