Ξέρεις να οδηγείς στη βροχή;

Μπορεί να μην απολαμβάνεις την οδήγηση στη βροχή, όμως οι συνθήκες μπορεί μερικές φορές να καταλήξεις να οδηγείς σε βρεγμένους δρόμους. Δες πώς να μετατρέψεις την οδήγηση στη βροχή σε μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία.

1.Κάνε ένα έλεγχο πριν ξεκινήσεις σε φώτα, λιπαντικά και ελαστικά. Το μικρό πέλμα, η φθορά στο πλευρικό τοίχωμα και η χαμηλή πίεση στα ελαστικά, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της πρόσφυσης με καταστροφικά αποτελέσματα. 
2.Φρόντισε τα φώτα να είναι σε άριστη κατάσταση ώστε να είσαι σε βλέπουν σε χαμηλές συνθήκες ορατότητας αλλά και στο σκοτάδι. 
3.Οι κινήσεις κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα να είναι όσο πιο ομαλές γίνεται. Η πρόσφυση από τα ελαστικά δεν είναι η καλύτερη δυνατή και οι απότομες αντιδράσεις μπορεί να κοστίσουν. 
4.Κράτη τη ζελατίνα του κράνους καθαρή και βεβαιώσου ότι δεν θαμπώνει. Δεν μπορείς να οδηγήσεις με θολωμένη ζελατίνα, αλλά ούτε και να την ανοίγεις για να βλέπεις, γιατί η βροχή θα εισέρχεται στο κράνος και θα σε δυσκολεύει. 
5.Να είσαι δύο φορές προσεκτικός όταν κινείσαι σε πολυσύχναστους δρόμους. Οι άλλοι χρήστες μπορεί να μην σε έχουν δει λόγω μειωμένης ορατότητας. Να υποθέτεις ότι οι άλλοι χρήστες δεν σε έχουν δει και να προσπαθείς να προβλέψεις την επόμενη κίνηση τους. Φρόντισε να κάνεις εμφανή τη θέση σου. 
6.Εξοπλίσου με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να παραμείνεις στεγνός. Τα βρεγμένα ρούχα δεν θα σε κρατήσουν ζεστό και αν κρυώνεις δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο δρόμο. 
7.Μεγάλη προσοχή χρειάζεται η διέλευση πάνω από σημεία με μαζεμένο νερό. Επειδή δεν μπορείς να ξέρεις τη στάθμη του νερού, πιάσε σταθερά το τιμόνι και κράτησε τη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν πιο όρθια. Τσέκαρε τα φρένα σε τακτά χρονικά διαστήματα όταν λειτουργούν σε υγρές συνθήκες. 
Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα έχεις μια ασφαλή και χωρίς άγχος βόλτα στον προορισμό σου,  ανεξάρτητα από τον καιρό.