net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για δίχρονους κινητήρες, αν δεν έχετε αντλία λαδιού, υπάρχουν συγκεκριμένα μπουκάλια λιπαντικού μίξης με ενσωματωμένο δοσομετρητή.

Δίχρονοι και τετράχρονοι κινητήρες

Στα δίκυκλα, οι τύποι κινητήρων είναι δύο. Οι τετράχρονοι και οι παλαιότεροι δίχρονοι. Οι δίχρονοι κινητήρες απαιτούν δυο λιπαντικά. Ένα για την καύση, λιπαντικό που αναμειγνύεται με τη βενζίνη και εισέρχεται στον κύλινδρο, με συνέπεια να καίγεται μαζί με το καύσιμο, και να χρειάζεται συνεχή αναπλήρωση. Το χαρακτηριστικό αυτό λάδι μείξης είναι υπεύθυνο και για το «κάπνισμα» που παρουσιάζουν οι περισσότεροι δίχρονοι κινητήρες. Το δεύτερο λιπαντικό που χρειάζονται οι δίχρονοι κινητήρες είναι το ξεχωριστό λιπαντικό για το κιβώτιο ταχυτήτων. Η μείξη στους δίχρονους κινητήρες επιτυγχάνεται είτε με μια αντλία λαδιού, είτε με απευθείας ανάμειξη του λιπαντικού στο ρεζερβουάρ.  

Αντίθετα με τους δίχρονους, οι επικρατέστεροι πλέον τετράχρονοι απαιτούν μόνο ένα τύπο λιπαντικού, που δεν καίγεται, και δεν απελευθερώνει ρύπους στην ατμόσφαιρα. 

Tip: στους δίχρονους κινητήρες, αν δεν έχετε αντλία λαδιού, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα δοσομετρητή, που θα βρείτε στα βενζινάδικα. Επίσης, υπάρχουν και συγκεκριμένα μπουκάλια λιπαντικών με ενσωματωμένο δοσομετρητή!

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ