Ούτε τα 50ράκια δε ξεφεύγουν από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Μέχρι και τα 50ράκια θα γίνουν Euro4!

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, και τα 50ράκια υποχρεούνται να συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές Euro4, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις μοτοσυκλέτες.  Τα μέλη της Ε.Ε. μπορεί να επιτρέψουν στους κατασκευαστές να πωλήσουν κάποια περιορισμένα σε αριθμό δίτροχα, εγκεκριμένα σύμφωνα με τους προηγούμενους κανονισμούς.

Το ίδιο συνέβη και στα τέλη του 2016 με τις μοτοσυκλέτες. Κατά συνέπεια περιμένουμε στο τέλος του χρόνου να δούμε τους νέους περιορισμούς στις πωλήσεις των μοτοποδηλάτων με έγκριση Euro2 και Euro3 κι αυτό θα σηματοδοτήσει και τη σταδιακή εξαφάνισή τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2018, τα μοτοποδήλατα θα συμβαδίζουν κι αυτά με τους κανονισμούς Euro4.

Σύμφωνα με το άρθρο 44 της ευρωπαϊκής νομοθεσίας  σχετικά με το Euro4, οι κατασκευαστές μπορούν να πωλούν μόνο το 10% των μοτοποδηλάτων, που ήδη διαθέτουν σε απόθεμα, και δεν είναι Euro4. Η εφαρμογή των ευρωπαϊκών προδιαγραφών βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε. Για παράδειγμα στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες θα πρέπει όλα τα δίτροχα να συμβαδίζουν με τους κανονισμούς τους Euro4, ενώ στην Ολλανδία αυτό θα ισχύει μόνο για τις μοτοσυκλέτες.
 
Τι πιστεύετε ότι θα γίνει στην Ελλάδα;