net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μήνυμα ελήφθη!

Η επιτροπή του Grand Prix (GPC), που δημιούργησε τους κανόνες του MotoGP, επέτρεψε την εφαρμογή ενός νέου συστήματος επικοινωνίας για πρώτη φορά το περασμένο έτος στο γερμανικό Grand Prix στο Sachsenring.

 
Στο  Αssen συγκεντρώθηκαν τα μέλη της GPC για να συζητήσουν διάφορες μικρές ή μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του MotoGP. Ένας από τους πιο βασικούς κανονισμούς στους οποίους κατέληξαν, είναι και αυτό της χρήσης μηνυμάτων από τις ομάδες στην οθόνη των αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει από το 2018.

Πρόκειται για ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. Οι ομάδες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα με ειδικά dashboards στους οδηγούς του Moto3 και MotoGP, όταν βρίσκονται στην πίστα. Μπορούν, ήδη, να στέλνουν ένα σήμα που προειδοποιεί τους αναβάτες ότι η κούρσα έχει κόκκινη σημαία ή να πει σε ένα συγκεκριμένο αναβάτη ότι πήρε μαύρη σημαία. Τώρα, το νέο σύστημα επικοινωνίας έχει εξελιχθεί και θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους συμμετέχοντες των αγώνων.

Τα χαρακτηριστικά ECU και η οθόνη που χρησιμοποιούνται τόσο στο Moto3 όσο και στο MotoGP, είναι σε θέση να λειτουργούν αμφίδρομα, τόσο για την αποστολή όσο και τη λήψη μηνυμάτων. Αυτό επιτρέπει στη διεύθυνση του αγώνα να στείλει είτε ένα ομαδικό είτε ένα ατομικό μήνυμα στους οδηγούς του αγώνα και να είναι σίγουρη για την παράδοσή του.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Sachsenring MotoGP πέρυσι, διεξήχθη συζήτηση για το κατά πόσον οι ομάδες πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Η ανάγκη εφαρμογής του συστήματος αυτού προήλθε από το γεγονός ότι πολλοί αναβάτες έχαναν τις πινακίδες τους και δεν έμπαιναν εγκαίρως στον αγώνα. Στη Στη συνέχεια, αρκετοί αναβάτες εξέφρασαν την επιθυμία να μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα από την ομάδα τους, για να τους βοηθά  να αποφασίσουν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αλλάξουν μοτοσυκλέτα και λάστιχα.

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, καθώς πλέον υπάρχουν χορηγοί. Το  2018 θα μπει σε εφαρμογή το νέο σύστημα στις οθόνες τω ν μοτοσυκλετών σε MotoGP και Moto3. Οι ομάδες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα χωρίς κανένα περιορισμό.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ